Tillbaka till Måleri

Oljemålning utomhus - Sommarkurs!

 • Öva upp ditt färgsinne
 • Använd din kreativitet
 • Bli inspirerad

Lär dig måla med oljefärger utomhus! I denna sommarkurs går vi ut och målar tillsammans när vädret tillåter. Under tre dagar går vi igenom vad du behöver tänka på när du målar ute, olika sätt att påbörja en målning, själva målarprocessen och olika hjälpmedel du kan använda i ditt skapande

Innehåll
Vi hittar vackra platser i närheten av kurslokalerna och var och en får välja sin egen vy, i närheten av gruppen, att måla av varje dag. Ledaren går igenom begrepp som teckning, valörer, färgtemperaturer, komposition och färgblandning. Vid varje kurstillfälle gör du en ny målning så att du kan ta med dig det du lärde dig vid förra tillfället in i den nya målningen. Ledaren ger individuell vägledning till var och en under själva målningsarbetet och kommer med förslag och tips och besvarar frågor. Tanken är att du efter kursen ska ha en grundläggande förståelse om vad som skiljer friluftsmåleri från traditionellt måleri och kunskap om hur du kan bygga upp en målning ute för att lyckas fånga ljus och känslan i ögonblicket.

Upplägg
Vi träffas måndag till onsdag mellan kl. 10.00 - 15.15. Ta med matsäck och fika som ni kan äta under dagen.

Förkunskaper
Kursen välkomnar både nybörjare och er som har målat tidigare.

Kursledare
Ragnar Österlund som leder denna kurs har jobbat som konstnär på heltid och har mångårig erfarenhet av oljemåleri. Han målar både landskap, stilleben, porträtt och figur. På hans hemsida, www.ragnarosterlund.se <http://www.ragnarosterlund.se> kan du se bilder på en del av hans verk. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Penseltvätt Färgrikets Skonsam Förtunning 222 (250 ml), rå linolja (50 ml), 3 st vitgrundade målardukar eller pannåer i ungefärlig storlek A4, flata penslar i svinborst för oljemålning (i storlekar 3-6 mm), eventuellt en rund, mjuk pensel i oxhår för målning av detaljer (2 mm), målarkniv (storlek 3-4), flat palett för oljemålning av trä eller plast (gärna 30 cm bred eller mer), palettkoppar (1-2 st), maskeringstejp, en stor rulle hushållspapper. Oljefärgerna röd, gul, blå, ockra, brun, svart och vitt. Penna och sudd. Det arbetsmaterial du behöver finns att köpa på nätet (exempelvis zinkvit.se). Som kursdeltagare erhåller du även ett rabattkort på Upsala färg på 10% om du hellre vill köpa ditt material där (gå dit och visa din kallelse/faktura så får du ett rabattkort).

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Vid dåligt väder är vi inne och målar i våra lokaler på Ekeby Hantverkscentrum.

Anmälan

 • Kurslokal: Ekeby Bruk, Uppsala, Ekeby Bruk, Ingång A 1, UPPSALA (Karta)
 • Ledare: Ragnar Österlund
 • Start: den 25 juni 2018
 • Dag och tid: Måndag, tisdag, onsdag 10:00-15:15
 • Kurstimmar: 18
 • Tillfällen: 3
 • Kursnummer: 40402
 • Pris: 1695 kr

Köpvillkor

Ekeby Bruk, Uppsala UPPSALA

Ekeby Bruk, Ingång A 1, 75275 UPPSALA
Telefon: 010-157 52 00

Medborgarskolan Uppsala
Hamnesplanaden 1
75319 UPPSALA

010-157 52 00
uppsala@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Uppsala

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!