Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Personlig utveckling

Mindfulness - Att vara närvarande i livet, Här & Nu

MINDFULNESS – ETT FÖRHÅLLNINGSSÄTT TILL LIVET

Mindfulness är träning i att vara medvetet närvarande i nuet, med en avsikt. Ett sätt att förhålla sig till livet som motverkar oro och stress. Genom att träna mindfulness lär du dig att stilla sinnet, uppmärksamma tankarnas ständiga aktivitet och effekter kan vara att du blir mer avslappnad, mer effektiv och att sömnen förbättras.
Mindfulnessträning är ett sätt att ta hand om sig och sin hälsa i ett samhälle präglat av höga stressnivåer, en splittrad vardag och oro för framtiden.

UPPLÄGG
Vi träffas 6 söndagar, 1,5 h per gång och gör praktiska övningar som varvas med teori. Gruppdiskussionerna brukar vara väldigt givande och skapar bra motivation och förståelse till den dagliga träningen och ger ett värdefullt erfarenhetsutbyte.

INNEHÅLL
För att förstå helheten, vad som händer med oss när vi tränar vårt fokus och vår koncentration, så varvas praktiska övningar med teori för effektivast resultat.
Syftet är att ge verktyg och ett mentalt förhållningssätt till att öka livskvalitén genom att bättre kunna hantera stress, press och oro som finns i våra liv och att uppleva nuet som mer meningsfullt. Vi uppmärksammar vårt automatiska handlande och tänkande samt lär oss sambandet mellan tanke, känsla och kropp.

FÖRKUNSKAPER
Kursen är öppen för alla. Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Caroline Lindgren är utbildad mindfulnessinstruktör och jobbar till vardags på JL Fysiocenter.
Caroline har många års erfarenhet och är van att leda både grupper och enskilda individer. Mer info finns på www.mindfull.nu

KURSMATERIAL
Du får det material som krävs på plats. Det är till fördel om man testat någon mindfulness övning via tex youtube eller appstore eller cd, finns massa gratisprogram. Denna kursen grundar sig på internetbaserade programmet ”Här & Nu programmet”, framtaget av läkare Ola Schenström som också grundat och driver Mindfulnesscenter AB. Ett åtta veckors program som du enkelt kan ladda ner för använda för egen träning, går även att använda efter de åtta veckorna.
Finns att beställa på www.mindfulnesscenter.se <http://www.mindfulnesscenter.se/> 595kr.
Om du har problem med din beställning så kan du vända dig till kursledaren.


ANVÄND DITT FRISKVÅRDSBIDRAG HOS OSS!
Skatteverket godkänner att du använder ditt friskvårdsbidrag (som de flesta får från sin arbetsgivare) till denna kurs. Betala kursavgiften och kontakta oss på tel. 075-241 68 50 eller mail region.syd@medborgarskolan.se och begär kvitto till din arbetsgivare.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor