Tillbaka till Dans

Magdans - Nybörjare

  • Träna smidighet och taktkänsla
  • Få bättre kroppskontroll
  • Ha roligt

Innehåll
I den orientaliska dansen, eller magdansen, använder vi hela kroppen - framför allt höfter, mage, armar och bröstkorg. Ofta växlar man mellan att använda flera delar av kroppen samtidigt (så kallade "layerings") och att fokusera på en speciell kroppsdel (isolering). Rörelserna växlar också mellan att vara mjuka och skarpa. Med mycket glädje, lättsamhet och grundliga förklaringar lär du dig att isolera och att koordinera olika steg och rörelser. Du kommer att upptäcka en hel del "nya" muskler!

Under terminen får du lära dig grundteknik och enklare stegkombinationer. Varje lektion inleds med en uppvärmning där vi mjukar upp och aktiverar olika muskler.


Upplägg
Tisdag 18.15 -19.15. Samma dag och tid varje vecka. 6 sammankomster. Totalt 8 studietimmar.

Förkunskaper
Du kan delta både som nybörjare samt om du deltagit tidigare.

Kursledare
Cecilia Esbjörnsson har dansat magdans i ca 10 år och uppträtt både i Sverige och internationellt. På hennes kurser är dansglädjen i centrum och målet är att hjälpa dig att utvecklas mot att hitta din egen inre dansare. Du kan läsa mer om Cecilia här; http://www.magdansbycecilia.se/

Bra att veta
Klädsel: mjuka, gärna lite åtsittande träningskläder. Vi dansar antingen barfota eller i mjukare tygskor. Strumpor går också bra om du inte vill vara barfota.
Dusch och omklädningsrum finns.

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare