Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Fotografi och film

Digital systemkamera - grundkurs

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Detta är en kurs för dig som vill lära dig mer om hur din digitalkamera fungerar och hur man tar bra bilder. Med kunskap om komposition, exponering och grundläggande kamerateknik ökar du dina möjligheter att få ett bra resultat – oavsett vilken kamera du har. Teori om bildkomposition och kamerainställningar blandas med praktiska fotoövningar och diskussioner.

Innehåll
Hur fungerar egentligen en systemkamera? Vad innebär begrepp som bländare, slutare, brännvidd, ISO, skärpedjup, vitbalansering och RAW/JPEG? Detta reder vi ut under kursens gång. Vi går igenom ett flertal av kamerans olika funktioner och ser hur inställningarna påverkar våra foton. Vi lär oss även grunderna i bildkomposition och hur ljuset påverkar bilden.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs men du har en digital systemkamera att ta med. Och gärna kamerans manual! Inför kursen är det bra om du vet var på din kamera som du hittar följande saker; slutartid och bländare, fokuspunkt och ISO. Titta lite i din kameras bruksanvisning.

Kursledare
Fredrik Wallin är en ödmjuk fotograf med mångårig vana. Fredrik älskar att fotografera hästar, men fotar också skoteråkning, modeller samt gör skivomslag till hårdrocksband.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Du bör ha med dig just din kameras manual vid varje träff. Alla kameror är unika och utan manual är det svårare att ge dig den hjälp du behöver.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Våra kurslokaler ligger en trappa upp på Prästgatan 64 B precis vid Österängsparken. Där finns möjlighet att göra kaffe eller te.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Jämtland/Härjedalen, Prästgatan 64 A, ÖSTERSUND (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 7 maj 2018
  • Dag och tid: Måndag 18:15-20:30
  • Kurstimmar: 15
  • Tillfällen: 5
  • Kursnummer: 60806
  • Pris: 1150 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Jämtland/Härjedalen ÖSTERSUND

Prästgatan 64 A, 83133 ÖSTERSUND
Telefon: 063-51 00 60

Jämtland-Härjedalen
Prästgatan 64
83133 ÖSTERSUND

063-51 00 60
ostersund@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Östersund

Amplified

För bandet!

På Amplifieds musikhus i Östersund repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare..

Stort grattis säger vi till Hanna Bratt och Alma Andersson som är utsedda till Årets ledare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook