Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Övrigt inom navigation

Båtpraktik Motorbåt - Sommarkurs!

Att ha Förarintyg är ofta ett krav när man vill hyra båt, såväl i Sverige som i andra länder. Förarintyg ger ofta dig som båtägare en förmån på din försäkring av båten. Stor eller liten båt - för en säker och rolig båtfärd inomskärs ska alla kunna hantera båten! Skaffa dig sjölivskunskaper som du har användning av livet ut - se till att ta ditt Förarintyg!

Innehåll
Detta är en halvdagskurs i båtpraktik. Vi utgår ifrån Sandvikens småbåtshamn i Oxelösund. Ta vägen mot gamla Oxelösund. Efter järnvägen, ta höger nerför backen. Om du har Förarintyget och vill ta ett Kustskepparintyg så är ett båtpraktikpass av denna typ med en av NFB känd övningsledare en förutsättning.

Upplägg
Övningen består av följande moment:
. Läsa sjökort, utpeka objekt i naturen som markeras i sjökortet och omvänt.
. Styra efter kompass och i enslinje.
. Utföra kurskontroll i enslinje.
. Navigera i utprickat farvatten.
. Utföra lägesbestämning.
. Utföra man-överbord- manöver genom bärgning av fender eller dylikt.
. Utföra manövrar för att erfara effekten av roder och propellerverkan.
. Utföra loss kastning och tilläggsövning på lämpligt sätt.
. Delta i förtöjning av båt med användning av spring.


OBS datumet kan komma att ändras.

Förkunskaper
Du ska ha gått kursen Förarintyg. Minimiålder 12 år.

Kursledare
Peter Rundström har arbetat med skolsegelfartyg i över tjugo år och gått den långa vägen från elev/obefaren jungman till att idag segla skeppare och styrman. Han har stor vana vid att utbilda inom navigation. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
. Aktuellt sjökort över Oxelösund, Sjöfartsverkets sjökort 6211 i plastficka eller båtsportkort Ostkusten Trosa-Västervik.
. Linjal
. Transportör
. Passare
. Blyertspenna, suddgummi
. Anteckningsbok
Kursmaterial kan du beställa på www.bryggboden.se Gå in på utbildningsmaterial och Medborgarskolan Nyköping.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Medborgarskolan har utbildat båtfolk i över 40 år och erbjuder ett brett utbud av såväl navigationskurser som specialkurser. För säkerhets skull - vänd dig till oss!

Anmälan

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer