Tillbaka till Data

Excel - Arbeta mer effektivt

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Excel är ett kalkylprogram som ingår i programpaketet Office, något som finns på de flesta datorer idag. Programmet är världens mest sålda kalkylprogram och används av både företag och privatpersoner. Med hjälp av formler och funktioner får du Excel att utföra alla typer av beräkningar och analyser.

INNEHÅLL
Vill du lära dig att arbeta mer effektivt i Microsoft Excel? Behöver du uppdatera dina Excel-kunskaper?
I denna kurs får du lära dig att arbeta mer effektivt i Microsoft Excel. Fokus ligger på praktiska övningar varvade med teori. Kursen innehåller även en liten uppfräschning av grunderna i Excel. Som kursdeltagare på denna kurs har du möjlighet att påverka innehållet och vad ni ska gå igenom på kursen. Du kommer bland annat få lära dig

- Granskning av formler
- Pivottabeller
- Avancerade grafiska presentationer
- Mallar
- Sortering
- Filtrering
- Logiska funktioner

UPPLÄGG
Kursen hålls under en heldag i Medborgarskolans lokaler och omfattar 8 timmar inklusive lunchrast.

FÖRKUNSKAPER
Du har datorvana sedan tidigare och har antingen gått grundkursen i Excel alternatvit har du tidigare erfarenhet av att arbeta med programmet.

KURSLEDARE
Karel Vantrietvelde har nio års erfarenhet av att ge IT- och datorkurser i Belgien. Från 2017 bor och jobbar han i sverige. Har har jobbat som Office- lärare för olika företag, myndigheter och föreningar.

KURSMATERIAL
Under kursen får du en handbok speciellt utformad för denna kursen av kursledaren.

BRA ATT VETA
I våra lokaler finns kaffemaskin där du kan köpa bland annat kaffe, cappuccino och te. Ta med betalkort eller ladda ner en app för betalning. Information om det finns vid maskinen.
Du kommer med fördel att jobba i din egen dator. Ta med dig din bärbara dator om du har en. Viktigt att den kan ansluta till internet trådlöst via vårat elevnätverk. Hjälp att göra detta finns på plats om det behövs. Har ni inte Office-paketet installerat eller en äldre version av programmet så finns det elevlicenser i OFfice365 som ni kommer få tillgång till under kursen. Ingen installation behöver göras på er dator och licensen ingår i kursavgiften.
Alla startdatum är preliminära och kan komma att ändras. Observera att denna kurs har så kallad öppen anmälan och startdatum sätts löpande.

KALLELSE & FAKTURA
Kallelse/faktura skickas till angiven e-post adress ca en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan