Sommarutbildning!
Att äta vegansk mat, det vill säga mat som helt och hållet baseras på råvaror från växtriket, blir allt mer utbrett. Fler och fler restauranger profilerar sig som helt eller delvis växtbaserade, såväl enklare caféer till ambitiösa fine diningrestauranger.
Den här utbildningen är en möjlighet för dig som arbetar eller vill arbeta inom restaurangbranschen. Vässa dina kunskaper inom växtbaserad kost, hela vägen från smårätter och tilltugg till läckra huvudrätter och frestande desserter. Vi sätter fokus på att laga god, välsmakande och väl sammansatt mat, som både tillfredsställer smaklökar och kroppens behov av alla näringsämnen.
Innehåll
Vi arbetar både med mer vardagliga rätter såsom grytor, sallader och annat som lämpar sig på en buffé och med elegantare gourmetmat som kan imponera även på den mest inbitne köttätaren! Teori varvas med massor av matlagning.
1 Intro, grundprinciper för vegansk matlagning
2 Grundsmaker, konsistenser och struktur
3 Buffémat, smårätter och förrätter
4 Huvudrätter
5 Desserter
6 Näringslära och menyplanering
7 Avslutningsmeny
Upplägg
Totalt 7 tillfällen intensivt i juni, ca 60 studietimmar, dagtid måndag-fredag 11-15/6 samt lördag-söndag 30/6 och 1/7, kl 09.30-16.00.
Förkunskaper
Alla nyfikna är välkomna.
Kursledare
Ulrika Hoffer är kostrådgivare och varm förespråkare för en kost fri från gluten, mjölk och socker. Hon har specialiserat sig på matens inverkan på hjärnan, hur det vi äter påverkar vårt humör och energi - och tvärtom: hur energi och humör påverkar våra matval och ätmönster. Hon är dessutom holistisk livsstilscoach och certifierad i Stahre-metoden, ett KBT-program för att bryta med känslomässigt ätande. Ulrika är författare till boken Råsmart Familj, korad till Årets måltidslitteratur, kategori hälsa 2011. I april 2014 gav Ulrika ut boken Smarta sötsaker som nu är översatt till 5 språk. Hon har även gett ut böckerna Good mood food 2015, Ärlig mat 2016 och Supersnacks 2017. Läs gärna mer här: www.rasmart.se
Kursmaterial
Recept/litteratur som du använder på kursen. Kostnad för råvaror, material/litteratur och recept ingår, förutom för vissa inköp till sista helgen då varje deltagare själv kompletterar med varor för ca 100-150 kr beroende på den egna menyn.
Diplom
För diplom krävs 80 % närvaro samt godkänd i kursmomenten.
Utvecklingsmöjligheter
Det finns gott om andra utbildningar på Medborgarskolan. Se vårt kursprogram på hemsidan och hitta det som passar dig.
Bra att veta
Anmälningsavgift 1 000 kr faktureras i samband med anmälan.
Obs! Speciella avbokningsregler gäller för våra utbildningslinjer. Du får detaljerad information i din bekräftelse som skickas efter att vi registrerat din ansökan.
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/