Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Teckenspråk

Teckenspråk nybörjare för hörande - Distanskurs

Lär dig teckenspråk!

Att kunna teckenspråk är en bra merit i många sammanhang! Kanske har du någon i din omgivning som använder tecken i sin kommunikation? Eller drömmer du om att lära dig ett nytt språk? Den här nybörjarkursen är ett första steg mot målet för att kunna göra sig förstådd och förstå vad andra säger på teckenspråk för hörande.

UPPLÄGG
Ledaren har föreläsningar som går att titta på om och om igen där hon förklarar teckenspråket och bakgrund. Upplägget på kursen är föreläsningar som är inspelade och inlämningsuppgifter. Ledaren finns tillgänglig via Totara för att svara på frågor.
Med utgångspunkt i studiecirkelns unika metodik jobbar deltagare och ledare tillsammans fram en arbetsplan för att nå de överenskomna målen.

•Handalfabetet
•Siffror
•Frågeord

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE:
Kursledare: Charlotte Randau

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Med hjälp av ledarens eget material och video övar du på handalfabetet och enkla fraser! Kostnad för kurslitteratur tillkommer.

Obs! Preliminärt startdatum - invänta alltid din kallelse till kursen eller följ den här på webben där vi hela tiden uppdaterar med nya startdatum om en kurs blir framflyttad i tid!
Ev. rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad.

Anmälan

Använd dig av Europarådets nivåskala och språktest innan du anmäler dig till en kurs. Nivåskalan är indelad i sex steg.

 

 

Flexibel kursstart

Missade du kursstarten? Du kan börja i språkkursen efter att en kursen har börjat. Du betalar för resterande gånger. Se under respektive språk eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Enskild undervisning i språk finns på Medborgarskolan

Individuell undervisning

Behöver du konversationsträning, läxhjälp eller extra finslipning inför en resa eller konferens? Tillsammans med ledaren bestämmer ni när ni ska träffas och vilka mål du har.
Ange vilket språk du är intresserad av när du anmäler dig.

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.