Tillbaka till Blåsinstrument

Munspel – rock, blues och country workshop, fortsättning

Nu vill du väl fortsätta och få det att gunga på riktigt? Fortsättning för dig som gått en grundkurs eller workshop i munspel med inriktning rock, blues och country.

Innehåll och mål
Vi fortsätter med bluesskalor, folkmusik, blueslicks och countrylicks. Vi repeterar en del andnings- och spelteknik, tonböjning, tungblockering, komp- och solostrukturer, och spelar enklamelodier.

Upplägg
Vi träffas två dagar under en intensiv helgkurs, lördag och söndag 19-20 maj kl. 10:00-16:00
Vi spelar i grupp, och anpassar nivå och takt efter gruppens behov. Berätta gärna vad du tycker om för musik och vad du har för drömmar kring ditt spelande. På lektionerna varvar vi teknikövningar med melodispel och komp, och har garanterat roligt tillsammans!

Förkunskaper
Fortsättning för dig som gått en grundkurs eller workshop tidigare där du lärt dig grundläggande andnings- och spelteknik, tonböjning, tungblockering, komp- och solostrukturer, eller kunna spela enkla melodier.

Kursledare
Derrick Walker är professionell musiker med munspel som sitt huvudinstrument. Han har lång erfarenhet som kursledare och är en uppskattad pedagog. Derrick kommer ursprungligen från USA och undervisar på engelska. Du kan läsa mer om honom på hans hemsida blueswalker.com Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Du har med dig ett diatoniskt munspel i C-dur.

Utvecklingsmöjligheter
Som fortsättning kan du gå en fortsättningskurs med motsvarande upplägg. Du kan också välja att gå en terminskurs en gång per vecka.

Bra att veta
OBS! undervisningen sker på engelska.

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Rockband, bokcirkel eller syjunta? Är ni några personer som brukar träffas regelbundet för att lära er mer inom något ämne?

Starta egen cirkel

Andnings- och spelteknik, tonböjning, tungblockering, komp- och solostrukturer. Välj mellan terminskurs eller workshop.

Munspel

Är nybörjare eller har hållit på ett tag? Läs mer om våra olika gitarrkurser och hitta kursen som passar just dig!

Gitarrkurser

Förbättra din mikrofonteknik, improvisationsförmåga och att läsa noter m.m.

Lördagsworkshop