Tillbaka till Tyska

Tyska för nästan nybörjare - repetitionskurs

  • Lär dig användbara fraser
  • Få tillgång till Europas nästa största språk
  • Tyskland är Sveriges viktigaste handelspartner

Eisbein mit Sauerkraut i Köln, Edelweiss i alperna eller Oktoberfest i München! Vad mycket glädje och nytta du kan få av att kunna lite tyska. Tyska talas av över 120 miljoner i Europa; i Tyskland, Österrike, Schweiz, Luxemburg, Liechtenstein - överallt i Europa har du nytta av kunskaper i tyska både privat och i arbete. Tyskland är Europas största handels- och industrination och språket är mycket gångbart i stora delar av Öst- och Centraleuropa.

Innehåll
Vi lär oss grunderna i det tyska språket, att hälsa, presentera oss, klara oss på resan och sätta samman enkla meningar.

Upplägg
Kursen är i 8 veckor med uppehåll v 14. Varje tillfälle är 2*45 minuter.

Förkunskaper
Den här kursen är för dig som har gått en grundkurs tidigare och vill repetera. Kursen har snabbt tempo.

Kursledare
Kursledare i tyska är Barbara Wallsten som har varit kursledare hos Medborgarskolan i många år och kommer från Tyskland. Hon har kurser i olika nivåer av tyska språket.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Lieber Deutsch 1 / 2.0

Bra att veta
Ingen kurs påskveckan v 14.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmälan

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Emil Alstermark som är utsedd till Årets utvecklare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare