Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Trädgård

Höst i Trädgården

Trädgård med härliga växter, dofter, färger - vilken njutning!
Vem vill inte ha en lättskött trädgård men ändå med stil och elegans. Och det är på sen sommaren/hösten man ska njuta men även planera och förbereda för kommande säsong. Det är både kul och spännande.
Här är kursen för dig!

MÅL OCH INNEHÅLL
För dig som vill lära dig det viktigaste för att kunna göra din egen (eller en lånad projektträdgård) till en trevlig plats att vara i.
Kursen tar upp:
- olika trädgårdsstilar - romantisk, naturnära, stram och modern, lekfull etc.
- trädgårdsterminologi
- trädgårdens delar (och hur man binder ihop dem)
- designknep
- växtval
- utformning av planteringar
- designprocessen

UPPLÄGG
Deltagarna får genom teori och praktisk handledning genomföra en planering för sin egen tomt. Detta omfattar uppmätning, identifiering av önskemål, ritning, utformning och växtval. Deltagarna gör vissa delar av arbetet mellan kurstillfällena.

FÖRKUNSKAPER
Krävs inga.

KURSMATERIAL
Ingår ej i priset

SENIORKURS
Seniorkurser riktar sig till alla som uppnått livets tredje ålder - de mogna åren. Lär dig ännu mer i ett lite lägre tempo på dagtid. Intellektuell stimulans och samvaro med likasinnade och jämnåriga skänker glädje och en ung inställning till tillvaron.

KURSLEDARE
Katarina Lindholm som just avslutat sin femåriga Hortonomutbildning på SLU Alnarp samtidigt som hon arbetar i Gardencentret på JHL i Tommarp. Hon har valt att specialisera sig mot växtskyddsbiologi och sniglar är hennes specialintresse.

BRA ATT VETA
Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.
Tag gärna med kläder för utebruk. Eventuellt kommer någon del av kursen att vara utomhus.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan