Tillbaka till Miljövetenskap

Miljöutbildning grund - distans

Om utbildningen


En distanstutbildning som motsvarar 6,75 timme (dvs. 9 studietimmar) och består av fem moment:
•föreläsning
•självstudier - läsa artiklar/se dokumentärfilm
•grupparbete/reflektion
•examination i form av frågor
•utbildningsutvärdering


Föreläsningen ger kunskap om:
•jordens utveckling och kretslopp
•människans miljöpåverkan
•resursanvändning
•de mest betydande miljöproblemen
•hållbar utveckling
•Vad kan vi göra nationellt och internationellt för att minska vår miljöpåverkan?


Upplägg
Du får grundläggande kunskap om vad miljö är, vilka miljöproblem som finns på grund av människans påverkan, människans arbetsmetoder att bevara miljön på nationell och global nivå och vad miljöledningssystem som t.ex. Svensk Miljöbas är. Kunskapen kan användas till att skapa ett klimatneutralt företag och som en möjlighet att träffa andra miljöintresserade personer/företag.


Utbildningen är helt på distans, när det passar dig - dag, tid och rum. Du genomför utbildningen i form av självstudier och i grupp under en månad. Antalet deltagare är begränsat till max 12 och det krävs 4 deltagare för att utbildningen ska starta.


För vem?
•För dig som vill få grundläggande miljökunskap
•För dig som arbetar för ett företag som är eller vill bli miljödiplomerad - t.ex. Svensk Miljöbas eller certifierad enligt ISO 14001


Ledare
Angelica Persson från Miljödiplom Syd är kvalitetscertifierad miljörevisor enligt ISO 19011:2011 och godkänd miljörevisor enligt Svensk Miljöbas. Hon har även genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning.


Fortsättningsmöjligheter
Vill du veta mer om vad ett klimatneutralt företag innefattar och få utökad kunskap samt praktiska tips på vad du kan göra, gå vår distansutbildning Bli klimatneutral.


Material
Föreläsningsmaterial ingår i distansutbildningen däribland ska du genomföra självstudier i form av att läsa vetenskaplig rapport eller se på en film, du väljer själv vilken.Du får även tips på andra artiklar/böcker/material som du kan läsa/köpa för att fördjupa dig i som ligger utanför ordinarie kursmaterial.


Bra att veta
Utbildningen uppfyller kravet i standarden Svensk Miljöbas (4:2017) om utbildning för verksamhetens anställda. Efter avslutad utbildning får du som deltagare ett diplom.


Priset som anges är inkl. moms.


Erbjudande
Anmäl dig till både Miljöutbildning grund och Bli klimatneutral så får du 200 kronor i rabatt på utbildningen Bli klimatneutral.


Anmälan
Ta del av köpvillkoren innan du anmäler dig - anmälan är bindande.


Invänta alltid kallelse samt att vi skickar detaljerad information om och hur du loggar in i vårt distansverktyg.


Bokningsbekräftelse, som du får direkt efter att din anmälan är mottagen anger preliminärt startdatum. När utbildningen blivit startklar får du en kallelse och faktura med posten. Där anges definitivt startdatum och annan viktig information kring utbildningen.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan