Tillbaka till Kombinerat förar- och kustskepparintyg

Kombinerat Förarintyg / Kustskepparintyg, intensiv

Om du vill ta Förarintyget och Kustskepparintyget samtidigt så passar den här kombinerade kursen bäst.

Innehåll
På Förarintygskursen går vi igenom grunderna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömansskap för en säker färd inomskärs. Kustskepparintyget ger dig den kunskap du behöver för en längre färd utomskärs, du lär dig navigering utomskärs och till havs, mörkernavigering, säkerhet ombord och principerna för GPS, radar och SRC.

Upplägg
4 hela dagar samt föreläsningen " Väder till sjöss" som ingår i kurspriset. Datum för föreläsningen hittar du på vår hemsida.
Kursdatum: Lö-sö 17-18/3 och 14-15/4 kl. 09.15-16.30

OBS! Förarintyg samt intyg om genomfört praktikpass för Förarintyg är ett krav för att få Kustskepparintyg. Under kursens gång anordnas prov för Förarintyg och efter avslutad kurs anordnas prov för Kustskepparintyg.
Praktikpass, dagernavigering och mörkernavigering, anordnas under kursens gång. Ett praktikpass kostar 495 kr.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Patric Seemann har Fartygsbefälsexamen klass VIII och är en kunnig, pedagogisk och uppskattad lärare. Han utbildar i Förarintyg, Kustskepparintyget samt i praktiska motorbåtskurser och har lång erfarenhet av skärgård och båtar. Han fick sin första utbildning i flottan.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Materialet finns på plats vid första tillfället och faktureras i efterhand, ca 600 kr.
Provkostnad Förarintyg, 450 kr och Kustskepparintyg, 450 kr betalas direkt vid provtillfället till förhörsförrättaren från NFB. För att examineras för Förarintyg ska du fylla 12 år innevarande år, för Kustskepparen 15 år innevarande år.

Utvecklingsmöjligheter
När du har Kustskepparintyg, Radarintyg, SRC/VHF, Sjukvård och olycksfall ombord, Brand och Författningskunskap kan du skriva prov för Fartygsbefälsexamen klass VIII, passar för dig som vill köra båtcharter eller taxibåt. Om du planerar en tur i Medelhavet är det Utsjöskepparen som du behöver.

Bra att veta
Medborgarskolan samarbetar med Svenska Sjö.
När du tagit Förarintyget eller Kustskepparintyget och dessutom är medlem i en båtklubb så får du 20% rabatt på försäkringspremien hos Svenska Sjö. Kontakta Svenska Sjö för att tillgodogöra dig rabatten.

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com.
I Akademibokhandelns butiker kan du under samma period erhålla 10% rabatt på böcker, papper och kontorsvaror.

Anmälan

Öka dina kunskaper inom segling, och skaffa dig ett seglarintyg. Vi har både steg 1- och steg 2-kurser. Läs mer om kurserna här!

Missa inte att vi erbjuder online-kurser i bland annat Förarintyg och Kustskepparintyg.

Läs mer om våra online-kurser!

Din egen båtlärare

Din egen båtlärare

Lär dig att hantera din motorbåt i olika sorters hamnar, i olika vindriktningar och att lägga till vid Y-bom, kaj, boj eller naturhamn med hjälp av ankare. Ta med hela familjen! För mer info kontakta info.sthlm@medborgarskolan.se

Intensivkurs för dig som vill lära dig alla grunderna inom sjölivet!

Läs mer och anmäl dig här!