Tillbaka till Skrivarcirkel

Skrivlust – hitta ditt kreativa skrivande!

Släpp loss din skrivlust! Lämna osäkerheten hemma och utmana dig själv att sätta tankarna på pränt. Hänge dig åt ordbruk, bokstavsskötsel och prova skriva i olika stilar och om olika ämnen. Det här är kursen för dig som har svårt att komma igång, men gärna vill skriva. Alla har något att berätta - lär dig skriva!

Innehåll
Du får prova på att skriva i olika stilar och om olika ämnen. Genom övningar, både skriftliga och muntliga, utvecklar du ditt skrivande, språk, dialoger och hur man bygger karaktärer. Kursledaren ger dig tips om hur du kommer igång och hur du fångar läsaren. Tillsammans diskuterar vi texternas innehåll, upplägg och ordval. Vi lär oss om och tränar på att ge och ta konstruktiv kritik. Vi triggar igång vårt kreativa tänkande och utvecklar vårt skriftspråk. Här får du skriva och berätta av hjärtats lust. Ingenting är rätt eller fel - låt fantasin flöda! Vi tittar också på exempeltexter från publicerade författare för att lära oss.

Upplägg
Kursen äger rum under en intensiv skrivhelg (lördag 7/4 och söndag 8/4) och omfattar 5 studietimmar per dag med paus för lunch som du tar med själv. En studietimme omfattar 45 minuter. Skrivövningarna sker under lektionerna. Schemat för dagarna ser ut som följer:


10:00-11:30 Pass 1
11:30-12:15 Lunchpaus
12:15-14:30 Pass 2

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs - bara lust att skriva.

Kursledare
Joakim Persson är utbildad svensklärare och har erfarenhet av att undervisa både ungdomar och vuxna. Sedan ett år tillbaka är han skolbibliotekarie med breda kunskaper inom barn- och ungdomslitteratur. Han brinner för kommunikation och skrivprocessen.
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Ta med dig din bärbara dator och laddare. Om du föredrar att skriva på papper, ta med dig block, penna och suddgummi. Vi kommer att arbeta med ledarens egna framtagna material och övningar.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.


Bra att veta
Detta är en skrivarkurs som hjälper dig att utvecklas och komma vidare i ditt skrivande. Med hjälp av skrivövningar som hjälper dig att komma loss i ditt skrivande fångar vi tillsammans njutningen i att skriva.

Anmälan

Utvecklas som människa och gör en värdefull insats!

Bli medspråkare!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer