Tillbaka till Fotografi och film

Fotografera med systemkameran - fördjupning - Helg!

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Att fotografera är populärare än någonsin! Konsten att bevara ögonblick har fått ett uppsving tack vare de nya digitala systemkamerorna som förenar teknisk kvalitet med överkomliga priser. I var och vartannat hem finns en systemkamera som längtar efter att bli använd och utmanad. Bli vän med din systemkamera!

Innehåll


Kursen vänder sig till dig som har grundläggande erfarenhet inom fotografering eller vill fräscha upp dina  kunskaper och utvecklas som fotograf. Vi går igenom och repeterar inställningar och funktioner i kameran och hur du använder dessa. Vi fotar tillsammans i olika miljöer och tittar bilder för att få inspiration och tips. Kursen tar också upp olika motiv och hur du bäst fångar dessa: porträtt, barn, inredning, blommor, natur, bröllop etc. För att få ut mesta möjliga av kursen behöver du ha en kamera där du kan ställa in manuellt, tidautomatik och bländarautomatik. Läs på i bruksanvisningen och sedan börjar vi med att tillsammans öva och repetera. Ni får tips och tricks som hjälper er att se världen i bilder. Det klickar bra när man lära sig tillsammans.


Upplägg
Kursen erbjuds under 1 helg och vi träffas 10.00 - 15.45 båda dagarna. Vi gör ett kortare uppehåll för lunch under dagen.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till dig som har grundläggande erfarenhet inom fotografering.

Kursledare
Jan Holmqvist är yrkeslärare på gymnasiet i handel och service och har undervisat i fotokurser för både nybörjare och avancerade deltagare på Medborgarskolan sedan 2008.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Ta med dig din kamera och eventuella tillbehör du önskar använda, såsom stativ eller andra objektiv.
.
Bra att veta
· Ta gärna med dig lunch.
· Ta gärna med din instruktionsbok, den kan vara ett bra stöd.

Kallelse/faktura
· Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
· Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
· I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor