Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Teckenspråk

Teckenspråk Nybörjare Fortsättning

Teckenspråk är ett språk som inte enbart uttrycks med händerna, utan även ansiktsuttryck och kroppen är viktiga komponenter. Teckenspråket har sin egen unika struktur och egna grammatiska regler. Teckenspråket är inte internationellt. I den här kursen kommer du att få lära dig svenskt teckenspråk som i första hand används av barndomsdöva som har teckenspråket som sitt första språk. Detta är en intensivkurs och en fortsättning på Teckenspråk Nybörjare - perfekt för dig som vill komma igång snabbt!

Innehåll
Du kommer bl.a. att lära dig:
- Siffror av olika slag


- Tecken för dialog och språkstrategier


- Beskrivande text, lokalisation


- Orala adverb               

Upplägg
Kursen går måndag-onsdag. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle.

Måndag - tisdag 08.00- 15.30. Tid för fika och lunch är inkluderat.


Onsdag 08.00 - 14.30. Tid för fika och lunch är inkluderat.

Förkunskaper
Du bör ha gått kursen Teckenspåk Nybörjare.

Kursledare
Madeleine Pärlbåge-Schröder är en duktig pedagog med hjärta för teckenspråk. Madeleine kommer att erbjuda er en bra blandning av teori och pedagogiska övningar.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
I kursen INGÅR material som framtagits av ledaren. Du kommer få en pärm att samla ditt material i.
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 5% rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Våra språkkurser är på 10 tillfällen med möjlighet till förlängning. Efter avslutad kurs har vi alltid fortsättningskurser att erbjuda. Prata med din kursledare så får du hjälp att hitta rätt nivå.

Anmälan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan