Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Musik för scenframställning

Med Irland i Sikte - En kväll med Pelle Blohm & Olle Unenge

Irländsk musik och gaeliska sporter


Irland är ett land fullt av musik, litteratur och udda traditionella gaeliska sporter byggt på en dramatisk historia fylld av uppror och kamp. Allting hänger ihop på denna sköna ö och det märker man tydligt.


Välkommen till en unik och inspirerande kväll där du får möta Irlandskännarna Olle Unenge och Pelle Blohm. Olle var första gången på Irland redan 1980 och har sedan dess burit med sig Irland i sitt hjärta. Genom åren har det blivit många resor, både som resenär och reseledare och vi har också kunnat höra honom som frontfigur i bandet Tullamore Brothers. Pelle Blohm, med en bakgrund som både professionell fotbollsspelare och frilansjournalist inom sport och kultur, har en genuin kärlek till de gaeliska sporterna och speciellt till nationalsporten Hurling. Olle och Pelle kommer tillsammans berätta om Irlands kultur och historier från sina resor


Vi toppar kvällen med ett gästspel av den världskända irländska musikern Christy O´Leary. Christy kommer att spela och sjunga samt berätta om Irish Traditional Music och Irish Gaelic Language. Christy har lirat över hela jordklotet med stopp på ställen som till exempel Carnegie Hall i New York och Royal Albert Hall i London.


Ett unikt tillfälle för dig som är nyfiken på Irland!


Arrangemanget är ett samarbete med Contour Air


Vi bjuder på kaffe/te och smörgås.

Anmälan

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor