Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Keramik

Keramik - Skapa i Lera

Gör din egen skål, kopp eller varför inte en vas. Att arbeta med lera är ett av de äldsta uttrycken för mänskligt skapande. För dig som gillar att arbeta med dina händer och som uppskattar känslan och glädjen av att själv tillverka något bestående. Släpp loss skaparglädjen!

Innehåll
Forma i lera! Lär dig tekniker som kavling, ringling, tumning och foga med slicker, både figurer och skålar. Utforska leran som material helt enkelt. Vi kommer också att jobba med tredimensionell bild i form av figurer, modeller och reliefer som ett led i att bli bekant med tekniker och upptäcka lerans egenskaper och uttrycksmöjligheter. Vi går även igenom olika dekortekniker samt hur du glaserar dina färdiga alster. Du får prova på att dreja, dock är fokus på denna kurs att lära sig en mängd tekniker och drejning ska inte anses som viktigast. Vi gör teknikövningar tillsammans och tillämper kunskaperna på egna idéer. Bränning ingår och inom ca fyra veckor efter avslutad kurs kan ni hämta era alster.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i sju veckor (samma dag och tid) och omfattar 3 x 45 min per sammankomst.

Förkunskaper
Kursen passar både dig som är nybörjare och för dig som har tidigare erfarenheter.

Kursledare
Ingrid Phil har mångårig erfarenhet som bildlärare och keramiker. Hon är kunnig inom många olika tekniker och kommer att kunna hjälpa dig att hitta just din teknik. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Vi arbetar med stengodslera kompletterat med ett urval av engober och glasyrer. Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften och kommer att faktureras efter avslutad kurs med 85:-/kg.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Bär oömma kläder. I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare