Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Trädgård

Diplomutbildning - Trädgårdsdesign -Dag

En inspirerande utbildning som ger grundläggande kunskap för alla aspekter om hur du skapar och driver ett trädgårdsdesignprojekt från början till slut.

Innehåll
Du får en tydlig inblick i ämnet och en känsla för om du vill vidareutveckla din trädgårds- och designådra professionellt. Du som deltagare kommer att skapa din egen moodboard (collage). Vi jobbar efter strukturerat upplägg där vi går igenom ett nytt ämne/moment vid varje tillfälle, passen kombinerar alltid teori med praktiska övningar. Vi gör ett studiebesök för att förankra dina kunskaper. I slutet av kursen har du en egen portfolio med ett designprojekt innehållande layoutritning, planteringsritningar och visuella uttryck.

För att erhålla diplom krävs minst 80 % närvaro samt godkända kursmoment.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i 10 veckor (samma dag och tid) och omfattar 6 x 45 min per sammankomst.

Förkunskaper
Kursen kräver inga förkunskaper. Ett intresse för design, arkitektur, trädgård, landskap eller växter ger dig en bra start.

Kursmaterial
Vi arbetar och ritar för hand. Info om kursmaterial lämnas vid kallelse.

Kursledare
Linda Hoff är utbildad i grundläggande trädgårdsdesign inom Permakultur. Hon läser till Trädgårdsarkitekt för villaträdgårdar på Trädgårdsakademin och driver företaget LillaGardenia. Linda har mångårig erfarenhet av att designa trädgårdar åt både privatpersoner och företag.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Vi erbjuder kostnadsfri delbetalning i upp till tre månader. Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad? Ta med en 10-krona

Anmälan

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer