Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Matlagningskurser

Såser - så gör du!

"Alltför många har endast ett fåtal såsrecept i sin rockärm. Vill du lära dig mer om hur man lagar både enkla och mer avancerade såser? Då är detta kursen för dig. Du lär dig allt man kan tänkas vilja veta om en riktigt bra sås och teknikerna för att laga till såser. Efter avslutad kurs kommer du kunna briljera med nya kunskaper och recept som kan lyfta vilken middag som helst.

INNEHÅLL
Två dagar i sträck får du lära dig om hur du parar ihop maträtter med rätt sås, hur en sås kan räddas och hur man får fram den smak man vill åt. Första dagen går vi igenom såsernas ABC och du får lära dig att laga ett par riktiga klassiska såser, från grunden. Vi kommer dessutom göra ett smaktest och jämföra olika fonder och buljonger. Därefter, under dag två, delar vi upp oss i grupper och då får du laga en måltid, med antingen fisk, fågel eller kött, och laga ett par såser att komplettera denna med. Helgen avslutas med en gemensam middag med alla rätter och tillhörande såser. Med dig hem får du ett recepthäfte och de rester som blir över."

KURSLEDARE
Ulrika Lindström har alltid haft ett passionerat förhållande till matlagning hon lagar gärna mycket vegetarisk kost. Hon har arbetat ett par år inom restaurangbranschen, bland annat som tapaskock, men har främst sitt personliga intresse att tacka för sina kunskaper. Ulrika har arbetat hos oss på Medborgarskolan nu ett par terminer och är en väldigt omtyckt kursledare. Tillsammans med henne får du en rolig stund i köket och Ulrika hoppas entusiasmera dig att våga ta ut svängarna och ha roligt när du lagar mat

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Matkostnad på ca 170 kronor/person per tillfälle tillkommer och betalas till kursledaren vid kurstillfället.

Meddela alltid eventuell frånvaro i god tid före kurstillfället så att ledaren kan inhandla mat till rätt antal deltagare.

BRA ATT VETA
Meddela eventuell födoämnesallergi och/eller specialkost vid anmälan.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor