Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Matlagningskurser

Veganska biffar

Veganska biffar är kanske den svåraste delen när man övergår till en mer grön kosthållning. Vi lagar biffar som är både lyxiga och nyttiga. Och som håller ihop!

Innehåll
Med råvaror enbart från växtriket får du kunskap i att göra biffar som imponerar på gästerna. Men biffarna övertygar också om att man faktiskt kan äta gott, lyxigt och nyttigt utan animalier! Vi använder baljväxter, frön, nötter, grönsaker, kål och svamp tillsammans med lämpliga bindemedel för fantastiska biffar och burgare.

Upplägg
Vi lagar mat från grunden och använder det naturliga skafferiet. Intresset för grönt och veganskt breddas och du får insikt i hur du kan förändra din dagliga kost.
Kursdeltagarna arbetar i mindre grupper och får olika uppgifter enligt recept. Kvällen avslutas med gemensam måltid, därefter hjälper alla till att duka av och diska det sista av kärl och porslin.

Förkunskaper
Alla intresserade är välkomna.

Kursledare
Jonas Arbman har arbetat för Medborgarskolan i många år och är en otroligt uppskattad och duktig ledare och pedagog. Jonas lagar gärna mat med smaker från den asiatiska delen av världen samt länderna runt Medelhavet med det toscanska köket i topp. Även fisk och skaldjur hör till hans favoriter. Numer ägnar sig Jonas mycket åt det veganska köket. I vårt utbud hittar du en mängd kurser med Jonas som ledare.

Kursmaterial
Du får ett recepthäfte som innehåller de rätter vi kommer att laga. Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften.

Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja mellan. Läs mer på vår hemsida medborgarskolan.se

Bra att veta
Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com och 10 % på Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör på http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Surdegsbröd, fikabröd, glutenfritt bröd – lär dig baka riktigt gott bröd på någon av våra kurser!

Se alla kurser

Frossa i choklad – lär dig göra chokladpraliner, tryfflar och sötsaker med choklad!

Se alla kurser

Prova nya smaksensationer! En njutningskväll på Medborgarskolan med nedslag i gastronomin från den karibiska övärlden.

Fredag 18 maj - till anmälan!

Lär dig dig laga, smaka. Framförallt gröna råvaror som hettas upp till 42 grader. Mat vi mår bra utav. Gott, färgstarkt och med rätt näringstänk.

Läs mer om kursen här