Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Trädgård

Trädgårdsdesign - planera din drömträdgård

Välkommen till en kurs i trädgårdsplanering - formge din egen trädgård!
En trädgård anpassad för dina behov och önskemål är väl drömmen? I kursen går vi tillsammans igenom grundprinciperna för en trädgårds uppbyggnad och du påbörjararbetar själv fram en trädgårdsplan för din egen trädgård som du sedan kan förverkliga. Du utgår ifrån dina individuella önskemål och behov, din trädgårds möjligheter, estetiska uttryck och årstidsaspekter.


Vi pratar om rumslighet, funktion och växt- och materialval och i övningsuppgifter provar vi olika sätt att formge trädgården ur olika aspekter vi gått igenom. Det ges även tid för dig att komma igång med att arbeta fram din egen trädgård och att ställa frågor och diskutera din trädgårds problem och möjligheter. 

KURSLEDAREN
Pernilla Eriksson, som sedan sju år driver Spira Trädgårdsdesign där hon arbetar med trädgårdsanläggning, skötsel, beskärning, växtstyling och kurser inom trädgård. 


Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

UPPLÄGG
Vi träffas under en heldag kl 09:00-17:00 och lär oss teori främst inom trädgårdsdesign och planerar vår egen trädgård. Medtag gärna din egen lunch, kylskåp och mikro finns.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Du arbetar med din egen trädgård, fritidstomt eller kolonilott efter dina egna förutsättningar och önskemål.

KURSMATERIAL
Ta med en tomtritning av din trädgård i en skala (helst 1:100) som passar på ett A3-, eller A2-ark. Den kan beställas på kommunen om du inte har någon. Det kan ta någon vecka att få ritningen, så beställ den i god tid före kursstart. Ta gärna med papper och penna, sudd för anteckningar. Linjal (om du arbetar med en ritning i skala 1:100) eller skalstock (om ritningen har en annan skala) är även bra att ha med. Skisspapper ingår. Ev kostnad för kurslitteratur tillkommer.
 
ANMÄLAN OCH KALLELSE
Anmäl dig genom att klicka på Anmäl dig här. Glöm inte att uppge mobilnummer och mejladress vid anmälan för att inte missa viktig information angående kursen.

Vid fullbokad kurs och många reservanmälda kan det hända att vi startar upp fler kurser, ange därför gärna om det är någon dag eller tid som passar bra för dig vid anmälan.

Kallelse kommer cirka en vecka innan kursstart, som en bekräftelse på att kursen startar. Med kallelsen följer faktura på kursavgiften.
Det går bra att delbetala kursavgiften, ange detta vid anmälan. Det går även bra att göra en direktbetalning vid anmälan.

Anmälan

  • Kurslokal: Linköping Medborgarskolan, Collegium, Teknikringen 7, LINKÖPING (Karta)
  • Ledare: Pernilla Eriksson
  • Start: den 10 november 2018
  • Dag och tid: Lördag 09:00-17:00
  • Kurstimmar: 9
  • Tillfällen: 1
  • Kursnummer: 88518
  • Pris: 1695 kr

Köpvillkor

Linköping Medborgarskolan LINKÖPING

Collegium, Teknikringen 7, 58330 LINKÖPING
Telefon: Kundtjänst (regionens kundtjänst): 075-241 68 30

Medborgarskolan Linköping
Teknikringen 7
58330 LINKÖPING

075-241 68 30
linkoping@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Linköping

Följ oss på Facebook och Instagram!

InstagramFölj oss på Facebook!

Inga problem!

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

075 - 241 68 30
(Regionens kundtjänst)

Rabatter för dig som läser på Medborgarskolan

Om du går en kurs hos oss kan vi erbjuda dig rabatter bla. på kurslitteratur.

Rabatter på böcker och båtförsäkring

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan