Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Trafikkunskap

AM-körkort Moped klass 1 Lycksele

Körkortstillstånd


För att kunna ta körkort för behörighet AM måste du ha ett giltigt körkortstillstånd, detta söker du hos transportstyrelsen. Ansökan görs direkt på nätet på www.transportstyrelsen.se eller ring 0771-818181


Leta reda på ”Ansök om körkortstillstånd”, gör ansökan på nätet och gå sedan till en optiker och gör en synundersökning. 


Meddela oss när du fått körkortstillstånd. Vi behöver ditt namn, personnummer giltighetstid på körkortstillståndet.


Utbildningsmaterial och Inloggningsuppgifter


När kursen börjar får du inloggningsuppgifter för att jobba med ett digitalt utbildningsmaterial online. Det består av en interaktiv bok och frågor att jobba med för att gå igenom den teori man behöver kunna.


Teoriutbildningen


Utbildningen för behörighet AM är 12 timmars utbildning, 8 av dessa timmar är teoretiska. Vi har 4 lektioner som vardera är ca. 2 timmar långa. Det är obligatorisk närvaro. Vid frånvaro måste du måste du ta igen lektionen med en annan grupp. Utöver dessa lektioner så krävs att man läser mycket hemma.


 Vi erbjuder extra enskilt stöd vid behov. Behövs väldigt mycket extra stöd i form av enskild undervisning tillkommer en extra avgift. Vi kontaktar alltid föräldrarna innan vi bokar extra teoriundervisning.


 Körutbildningen


Körutbildningen är upplagd på 2 moment. Moment 1 är manöverkörning i grupp, och moment 2 är enskild körning med lärare i trafik. I kursen ingår 4 timmar körning.


Vid körningen står vi för moped. Läraren kommer antingen att åka med eleven eller köra motorcykel eller moped bakom. Vid behov av extra tid för körning tillkommer en extra kostnad.


 


Vid körning krävs ordentliga kläder, hjälm, handskar, visir eller glasögon. Vid regn använd regnkläder. 


 Bokning av körlektioner


Körningen sker dagtid på vardagar. Om ni har speciella önskemål om körtider måste ni höra av er fortast möjligt, vi kommer planera in körningen utifrån hur aktiva de är med teoriläsning och när de fyller år. 


Avbokning av körlektioner


Om körtiderna inte passar så måste ni höra av er helst en vecka i förväg för att boka en ny tid. Skulle det uppstå ett förhinder närmare lektionen så hör av er direkt så försöker vi lösa det så fort vi kan. Om eleven avbokar senare än 13.00 vardagen innan körlektionen eller uteblir så debiterar vi 300:- för en ej avbokad eller sent avbokad lektion.


 Betalning


Betalning sker via fakturering, om eleven är under 18 år går fakturan till målsman.


 Legitimation


För att kunna skriva teoriprovet på trafikverket krävs giltig legitimation. Om elev saknar legitimation kan förälder ansöka om att få legitimera istället. Ansökan lämnas till trafikverket 2 veckor före provet. Men enklast är att eleven har en giltig legitinmation.


 Kunskapsprovet hos trafikverket


Din lärare bokar tid för prov när du är redo. Du ska vara 15 år, vara klar med hela kursen, ha kommit igenom teorimaterialet och vara bokad till körning. Kunskapsprovet skriver man hos trafikverket. Maxpoäng på provet är 65 och kravet för att vara godkänd är 52 rätt. När ni får tid för prov beror på när trafikverket är i Lycksele och gör prov. Trafikverket kommer till Lycksele varannan vecka. Ni måste även ha fyllt 15 år innan ni får göra provet.


 Kostnad


I priset ingår studiematerial, 4 teorilektioner, hyra av moped samt 1 pass manöverkörning och 2 pass körning i trafik med en trafiklärare. Övriga kostnader för körkortstillstånd, kunskapsprov och tillverkning av körkort tillkommer.


Om eleven behöver fler kör- eller teorilektioner tillkommer en kostnad för dessa. Innan extra lektioner bokas in kommer föräldrarna att kontaktas för godkännande av detta


 

Anmälan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Ni har idéerna - vi ger er möjligheterna!

Starta en studiecirkel!

Kom och lär dig tala svenska kostnadsfritt!

Se Språk och Kommunikation

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor