Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Keramik

Diplomutbildning: Keramik

Vår diplomutbildning i keramik är en grundläggande utbildning på dagtid som ger dig teknik- och hantverkskunskaper samt hanterar formgivning i keramik. Utbildningen vänder sig till dig som vill förbereda dig för högre studier, gå vidare i ditt konstnärliga utövande eller helt enkelt söker ny energi i tillvaron! Kanske vill du lägga grunden till en helt ny yrkesbana eller krydda ditt CV med nya meriter.

INNEHÅLL
Utbildningen innefattar både praktiska och teoretiska moment och är till stor del upplagd i projektform, där du arbetar från skissförslag till färdig keramik. Du lär dig grundläggande tekniker som att tumma, kavla, ringla, dreja och dekorera. Vi går igenom grunderna i glasyrteknik. Glasering är en konst i sig och kan ge väldigt olika resultat. Du får även praktiska kunskaper om material, verktyg och maskiner. Under kursen kommer du även ges tillfälle att göra ett processarbete, vilket ligger till grund för din egen keramiska formgivning. I utbildningen ingår också föreläsningar om keramik som bruksföremål och som konstobjekt.

UPPLÄGG
Teori varvas med praktik, men du arbetar främst med det praktiska lärandet. Undervisningen sker i grupp med handledning som stöder varje deltagares utveckling.

Utbildningens två första veckor omfattar både fredag och söndag kl 09.00-15.15, därefter varje fredag kl 09.00-15.15. Utbildningen består av 14 kursdagar under totalt 12 veckor.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Lisa Andersson är utbildad på HDK (Högskolan för design och konsthantverk) och har en magisterexamen i keramik. Lisa är yrkesverksam med egen verkstad och har haft ett flertal utställningar.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Lera och glasyr tillkommer. Alla verktyg som behövs för kursen finns i vår keramikverkstad.

Inför utbildningens start kommer du att få ett informationsblad med mer utförlig information kring det material du behöver.

BRA ATT VETA
För diplom krävs 80 procents närvaro samt godkända kursmoment.

Kursen är inte studiemedelsberättigad. Om du vill kan du dela upp kursavgiften på tre delbetalningar (detta anger du i meddelandefältet när du anmäler dig).

Anmälan