Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Konsthantverk

Tälja

  • Utveckla din kreativitet
  • Uttryck dig själv på ett nytt sätt

Drömmer du om att skapa egna hantverk? Vill du vara mer miljömedveten och skapa dina egna redskap i trä? Denna kurs visar vägen in i en värld av slöjdande!

Innehåll
En vass kniv och en träbit är allt som behövs för att börja tälja. Vi värmer upp med att göra ett enklare köksredskap t ex en smörkniv eller en stekspade. I nästa steg får du lära dig att tälja en skålformad yta t ex en slev. Att kunna tälja ger dig möjlighet att skapa allt ifrån slevar, leksaker, klädhängare och/eller enklare pallar.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i tre veckor (samma dag och tid) och omfattar 3 x 45 min per sammankomst.

Förkunskaper
Kursen vänder sig till dig som är nybörjare. Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Truls Olsson är utbildad lärare inom naturvetenskap, svenska och matematik och har ett stort intresse för att tälja köksredskap. Han började tälja köksredskap när ett av hans plastverktyg började smälta i stekpannan. För att göra varje redskap unikt följer Truls träets fibrer och former. Han använder inga elverktyg utan endast traditionella verktyg vid tillverkningen av redskapen.

Kursmaterial
Du behöver ta med dig en kniv samt en vass skedkniv. Ved finns att tillgå på plats. Du får givetvis gärna ta med dig eget trä om du vill.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!