Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Data

Excel - grundkurs - dag

Medborgarskolans datakurser
  • Få ut det mesta av din dator
  • Ta del av den digitala världen
  • Lär dig verktygen

Excel är världens mest sålda kalkylprogram och något som finns på de flesta datorer idag. Programmet ingår i Officepaketet och används både av företag och privatpersoner. Med hjälp av formler och funktioner får du Excel att utföra alla typer av beräkningar och analyser. Släng pappersbudgeten och miniräknaren - Lär dig Excel!

Innehåll
Du lär dig grunderna som behövs för att komma igång med Excel. 
Du kommer bland annat lära dig:
· Kalkyler
· Enklare formler
· Formatering
· Diagram

Upplägg
Kursledaren varvar teori med praktiska moment där du får skapa egna kalkyler och diagram. Som kursdeltagare får du möjlighet att påverka vad ni ska gå igenom på kursen.


Förkunskaper
Du har datorvana sedan tidigare och kan använda dig av enklare funktioner i datorn. Det här är en grundkurs i Excel så du behöver inte ha använt dig av programmet tidigare.

Kursledare
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kursboken vi använder är Docendos "Excel 2010 Grunder" med ISBN: 978-91-7207-921-2. Boken finns att beställa på www.docendo.se . Ta med dig egen dator/laptop.

Bra att veta

· Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
· Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. 

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare