Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Teater och dramatik

Teater, nybörjare, fortsättning

Är du nyfiken på teater och vill se om skådespeleri är något för dig? Öka din trygghet i att agera och gestalta olika karaktärer på ett kreativt sätt!

Innehåll
Du lär dig grunderna i skådespelarteknik genom bland annat improvisation, kroppsspråk och fokus-övningar. Med hjälp av övningarna släpper du fram dina kreativa resurser och idéer och du lär dig att genomföra dem utan rädsla och osäkerhet. Du får färdigheter som du inte bara kan använda på scenen utan även i andra sammanhang i livet.


Kursens fokus ligger på att ha roligt tillsammans samtidigt som vi uttrycker oss teatraliskt. Kursen avslutas med en föreställning för anhöriga och vänner.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i 11 veckor på samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans i gruppen och med ledaren. Kursen omfattar 2x45 minuter per kurstillfälle. Sista tillfället är det uppvisning.

Förkunskaper
Denna teaterkurs riktar sig till dig som vill spela teater tillsammans med andra likasinnade. Kursen passar både dig som gått en termin tidigare och dig som inte har några förkunskaper.

Kursledare
Denna kurs leds av Isabella Lowden som har varit aktiv som skådespelare i flera år i olika teatergrupper och jobbat som teaterpedagog på flera teaterläger, teaterfestivaler samt kursverksamheter. Hon har gått kurser i teater och dramatikskrivande på bl.a. Kulturama i Stockholm. Isabella har även gått en tvåårig skådespelarutbildning på Wendelsbergs Teater-och skolscen i Göteborg och studerar sedan hösten 2014 på Högskolan för scen och musik till teaterlärare. Vid sidan om sina studier jobbar Isabella som aktör på spökhotellet Gasten på Liseberg

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Bär kläder och skor som du är bekväm i. Annat material som kan behövas finns i kurslokalen.

Bra att veta
Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum skickat till dig innan kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare