Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Jakt, Viltvård

Jägarexamen

Komplett utbildning där du får den teoretiska kompetensen och praktiska träningen du behöver för att klara av slutproven i kursen. Kunskaper om viltet, jakten och vapnet ger dig de bästa förutsättningar för att bli en ansvarsfull jägare.

Innehåll
Jägarskolan ger dig de grundkunskaper som behövs inför slutproven i Jägarexamen, som är obligatorisk för nya jägare. Många markägare och flertalet jaktlag ställer dessutom krav på sina arrendatorer och medlemmar att de har examen för att få jaga i markerna. Kursen leder fram till Jägarexamen.

Upplägg
Kursen hålls en gång i veckan. Tillfälle 6 är det övning på skjutbana samt teoretiskt prov. Tillfälle 7 är det slutprov på skjutbana.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Bength Eriksson är en erfaren jägare och van att vara i skog och mark. Bength är mycket kunnig inom området med lång erfarenhet och även en god pedagog.
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för kurslitteratur och praktiska moment tillkommer.
Du beställer själv boken: Din väg till Jägarexamen - ISBN 978-91-574-8153-5. Du kan köpa boken hos välsorterade återförsäljare, både i butik och online. Ta med boken till första tillfället.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Bra att veta
Kursen ger behörighet för Jägarexamen. Kostnad för det praktiska (provavgifter, ammunition, banavgifter & skytteinstruktör) ca 1200 kr betalas direkt till ledaren på plats.
Vi reserverar oss för prisändringar.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan