Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Yoga

Drop in - Aktiv Meditation - Kundalini

  • Du tränar upp din förmåga att fokusera
  • Sömnen och din mentala energi kan förbättras
  • Din kroppsmedvetenhet ökar och du blir mer rörlig och smidig

Traditionella meditationer är till sin natur passiva och kräver att vi sitter stilla i tystnad för att uppnå ett meditativt tillstånd som kan hjälpa oss i vårt aktiva liv. Det kan vara svårt för den moderna människan som upplever nära nog ständig yttre stimulans och har höga stressnivåer. I en aktiv meditation som Kundalini varieras rörelse med tystnad, en metod som är mer lättillgänglig för den moderna människan.

Innehåll
Aktiv meditation sägs kunna förbättra koncentrationsförmåga och stärka immunförsvar. Rätt utförd ger den en djup avslappning som hjälper oss hantera stress och ökar vårt allmänna välbefinnande.

Upplägg
En Kundalini meditation är en timme lång och omfattar fyra steg på vardera 15 minuter. De två första stegen, skakning och dans, hjälper till att flytta undertryckta och blockerade energier. De sista två etapperna, sittande och liggande, möjliggör för all denna energi att röra sig uppåt i tystnad. Det är ett mycket effektivt sätt att släppa taget i slutet av dagen.

Förkunskaper
Ingen tidigare erfarenhet krävs. Alla är välkomna! Ingen registrering krävs. Bara dyka upp och hänga med!


Kursledare
Lama Ömnö är en empatisk och inspirerande livscoach och konsult med erfarenhet av holistisk hälsa (kropp, sinne, själ och relationer), personlig utveckling, meditation och välbefinnande. Han har doktorsexamen i livscoaching och en masterexamen i metafysik från Sedona University, USA. Han är också en nutritionist och utövare i metafysik med över 15 års erfarenhet av meditation.
Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Inget material behövs till kursen.

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com. För att få rabatten ska du ange rabattkod medbo14.
Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska. Normal leveranstid för svenska böcker är en till tre dagar. Engelska och amerikanska tar mellan tre och sex dagar. Beräknad leveranstid syns vid beställningstillfället.
Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker mot uppvisande av personlig kallelse eller faktura alternativt kvitto från webbetalningen i kombination med legitimation. Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska

Bra att veta


Kostnad: 100 kr per session kontant eller swish till instruktören på plats.


Kursens språk är blandat på engelska och svenska.
Klä dig bekvämt men inte i allt för löst sittande kläder. Kom till kursen ombytt då lokalen saknar omklädningsrum och dusch.

Testa också


Onsdagar: Guidad Healing Meditation: 18.30 till 19.30


Lördagar:  Aktiv Dynamisk Meditation: 13.00 till 14.00 

Anmälan

På Amplifieds musikhus i Gävle repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Emil Alstermark som är utsedd till Årets utvecklare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare