Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Förarintyg båt

Förarintyg för båt - distanskurs

  • Grunderna i navigation
  • De vanligaste sjövägsreglerna
  • Tips om lämplig utrustning ombord

Med mera...

Förarintyget är grunden för all navigation. Du får grunderna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, utrustning, sjöväder och sjömanskap med mera. Efter avslutad kurs anordnas ett prov för Förarintyg. Detta är en distanskurs och du behöver ha tillgång till en dator.

UPPLÄGG
Du studerar i din egen takt och kommunicerar med din lärare o meddeltagare via vår webbplattform. Allt studiematerial skickas till dig (lärobok, sjökort, transportör och passare). Inga fysiska träffar.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper behövs - bara ett intresse.

KURSMATERIAL
Vi använder Fritidsskepparen samt övningssjökort, passare och transportör. Totalt pris för detta är ca 700 kronor exkl porto. Vi beställer och skickar hem material till samtliga och fakturerar detta separat.

KURSLEDARE
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

PRAKTISK NAVIGERING
Ett dagernavigeringspass som följer NFB:s bestämmelser rekommenderas under eller efter genomförd kurs. Vi kan hjälpa till att anordna praktiken men den ligger tids- och kostnadsmässigt utanför kursen, pris cirka 400 kronor. Tala med er ledare om intresse finns.

TEORIPROV
Efter avslutad kurs anordnas ett prov inför förhörsförrättare godkänd av NFB. Examinationsavgift ingår ej i kursavgiften, pris 450 kronor. Du ska ha fyllt 12 år för att få skriva provet.

BRA ATT VETA
Du måste ha tillgång till dator och internet. Se till att du har angett en fungerande e-postadress.
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Svenska Sjös kunder har 20% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.
Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/ avklarat intyg hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö

KONTAKTA OSS
Om du vill veta mer om kursen så ring vårt Kundcenter 075-241 6850 eller skicka epost till region.syd@medborgarskolan.se

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange MEDBO14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan