Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Teknik

TIG-svetsning, grundläggande nivå

Innehåll
Grundläggande svetsning i rostfritt. Praktisk genomgång av svetsteknik, handhavande av maskiner, säkerhet och brandskydd. Teoretisk genomgång av maskiner och utrustning. Du får bekanta dig med både HF- och skraptändning samt även prova på att svetsa i aluminium.

Upplägg
Vi träffas under två helger för att svetsa tillsammans i en mindre grupp. Lördag & Söndag 18-19 samt 25-16 augusti kl: 10:00-16.00 alla dagar

Förkunskaper
Du behöver inga särskild förkunskaper i svetsning. TIG-svetsning är en mer krävande metod både i tid och färdighet så koncentration och en god portion tålamod är bra att ha i ryggsäcken.

Kursledare
Kursledare är Jan Berglin, erfaren svetsare med eget företag. Jan vill dela med sig av sin kunskap och visa att svetsning är roligt, kreativt och enkelt.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Du behöver inget kursmaterial, skyddsutrustning tillhandahålls av Medborgarskolan i samarbete med Swedol. Oömma kläder och grova skor är ett måste.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.f

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Jämtland/Härjedalen, Midgårdsgatan 2, ÖSTERSUND (Karta)
  • Ledare:
  • Start: den 18 augusti 2018
  • Dag och tid: Lördag, söndag 10:00-16:00
  • Kurstimmar: 27
  • Tillfällen: 4
  • Kursnummer: 62182
  • Pris: 4300 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Jämtland/Härjedalen ÖSTERSUND

Midgårdsgatan 2, 83145 ÖSTERSUND
Telefon: 063-51 00 60

Jämtland-Härjedalen
Prästgatan 64
83133 ÖSTERSUND

063-51 00 60
ostersund@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Östersund

Amplified

För bandet!

På Amplifieds musikhus i Östersund repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare..

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Emil Alstermark som är utsedd till Årets utvecklare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Stort grattis säger vi till Hanna Bratt och Alma Andersson som är utsedda till Årets ledare 2017 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer