Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Friskvård

Yoga Vinyasa Flow

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

En fysisk och dynamisk yogaklass som binder ihop olika positioner, asanas, till flöden och sekvenser, synkroniserade med andningen. Det ingår även andningsövningar, pranayama och avslappning. Vinyasa flow körs till musik för att uppleva musikens upplyftande och energigivande verkan.

Innehåll
Under kursen kommer du att lära dig grunderna för Vinyasa flow yoga och öva på din egen teknik. Du kommer att få lära dig solhälsningar och klassiska yogapositioner, samt hur du kan anpassa yogautövningen efter dina förutsättningar. Avslutas med avslappning.

Upplägg
Kursen innehåller 12 kurstillfällen. Ett tillfälle per vecka. Vi erbjuder en prova på den 2 september Obs! Anmälan krävs

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Klassen instrueras i nivåer och passar både nybörjare och de som yogat tidigare då vi kommer att utgå från varje individ och använda alternativ i alla övningar.

Kursledare
Charlotta Tångring har sysslat med gruppträning i över 20 år och har utbildning och erfarenhet inom bland annat step, aerobics, Afropowerdance, Pilates, core och inomhuscykling. Charlotta har instruerat yoga sedan 2013 och är utbildad inom Vinyasa Flow av Josefin Wikström på All India Permit i Askersund. Charlotta är certifierad massageterapeut i klassisk svensk massage.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Klä dig i bekväma kläder som inte begränsar dina rörelser, bara fötter eller strumpor. Yogamatta finns att låna. TIPS! Undvik att äta och dricka precis före yogaklassen. Omklädningsrum med duschmöjlighet finns.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare