Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Afrikansk dans

Afrodance - Prova på

  • Få inblick i den afrikanska danskulturen
  • Dansa till härliga rytmer från afrikanska trummor
  • Få energi, styrka och en skön känsla

En enkel och medryckande dansklass inspirerad av afrikanska rytmer och rörelser.

Innehåll
En svettig och fartfylld dansklass till afrikanska rytmer. Vi bygger ihop en enkel koreografi av stora och glädjefyllda rörelser, med många upprepningar så det är lätt att följa. Trots att tempot inte är så högt blir det både svettigt och flåsigt eftersom vi jobbar med hela kroppen och med kontraster som högt och lågt. Under kursen kommer du att få lära dig tekniken i steg och rörelser i koreografier inspirerade från olika afrikanska danser.Afro dansas helst barfota.

Upplägg
Engångstillfälle där du får en möjlighet att prova på. Föranmälan krävs! Vi erbjuder en terminskurs med start den 16 september

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Klassen är fysiskt utmanande men kan anpassas i intensitet efter dina förutsättningar.

Kursledare
Charlotta Tångring har sysslat med gruppträning i över 20 år och har utbildning och erfarenhet inom bland annat step, aerobics, Afropowerdance, Pilates, core, yoga och inomhuscykling. Charlotta är certifierad massageterapeut i klassisk svensk massage.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Bra att veta
Föranmälan krävs! Klä dig i bekväma kläder som inte begränsar dina rörelser, det är en fördel att vara barfota. Omklädningsrum med duschmöjlighet finns.


Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmälan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare