Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Fotografi och film

Fotokurs fortsättning

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Vi tar fotograferandet ett steg vidare och fördjupar oss i bland annat natur/landskaps- och porträttfotografering. Vi lär oss hur vi med hjälp av befintligt ljus, teknik och komposition kan lyfta fram motivet. Denna kurs fokusera än mer på vad ni deltagare vill lära er.


Innehåll


Denna kurs vänder sig till dig som vill ta bättre bilder på ett effektivare sätt och utnyttja kamerans alla möjligheter. Vi kommer att kort repetera alla grunderna för att sedan fördjupa oss i olika fotografiska tekniker och tänkande.


Upplägg


Tillsammans går vi igenom kamerans inställningar och Jan guidar dig så att du ska förstå hur inställningarna påverkar bilderna och gör dig till en bättre fotograf.


Undervisningen utgår från en digital systemkamera (dvs en kamera med utbytbara objektiv). Du kan även använda en kompaktkamera och tillgodogöra dig det mesta av kursen. Eventuella uppehåll bestäms i samråd mellan kursledare och deltagare.


Förkunskaper


Kursen vänder sig till dig som har gått en grundkurs i foto eller har lite erfarenhet av att använda din systemkamera och vet hur den fungerar.


Kursledare


Jan Holmqvist är yrkeslärare på gymnasiet i handel och service och har undervisat i fotokurser för både nybörjare och de som vill fördjupa sina kunskaper deltagare på Medborgarskolan sedan 2008. Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.


Kursmaterial


Vi använder ett digitalt kursmaterial som du får tillgång till på kursen.


Utvecklingsmöjligheter


Vi har många olika kurser i foto att välja mellan efter avslutad kurs.


Bra att veta  • Ta gärna med din instruktionsbok och de tillbehör du vill använda.

  • Kaffe och té finns att köpa i våra lokaler.

  • Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före bekräftad kursstart.

  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.


 

Anmälan

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan