Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Bild- och formkonst

Origami

Origami - vikningskonstens grunder.INNEHÅLL
 Vi kommer gå igenom grundläggande vikningstekniker, från vilka fåglar och djur - till komplexa strukturer som kan bli lampskärmar, skålar, plånböcker och väskor uppstår. Origami är en teknik som är användbar i vardagen, men som också kan komma att egga fantasin, genom förståelsen för hur ett enkelt pappersark kan omvandlas till någonting förföriskt och komplext.

Origami (Ori som betyder "vikning", och kami, som senare blev gami, betyder "papper") härstammar från japansk kultur och tradition. I modern användning används ordet "origami" som en inkluderande term för all vikningspraxis, oavsett ursprungskultur. Målet är att förvandla ett pappersark till en färdig skulptur genom viknings- och skulpturteknik.

Vi kommer under kursens första dagar bit för bit bekanta oss med origamins grunder genom föremål och tekniker, för att sedan lämna utrymme för att du ska få skapa utifrån egna idéer, och pröva på mer avancerade tekniker som modulär origami, kirigami och användning av veckmönster. Det kommer finnas möjlighet att behandla pappret med exemplevis tapetklister, så att det får en fast form.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Ida Britta Peterlius, konstnär, som arbetat med origami som design&skulptur metod sedan 2014.

BRA ATT VET
Ev. rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs. Kursavgiften går att dela upp på två el tre månader utan extra kostnad.
Fr o m hösten 2016 arbetar vi endast med miljövänliga färger.
Vi i Medborgarskolan Syd är miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas. Det innebär att alla anställda har ett ansvar att arbeta efter de rutiner som är lämpliga i det dagliga arbetet, främst inköpsrutin, resepolicy, kemikalieinstruktion samt att hålla sig uppdaterad med vad som händer i vårt miljöarbete och ta emot revisioner på våra olika orter.

Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

RABATT
Alla som går en kurs hos oss får rabatt på Bokus och Akademibokhandeln.
Läs mer om hur du gör:
http://www.medborgarskolan.se/toppmeny/kurser-forelasningar/rabatt-pa-kursmaterial/

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan