Kika in på vår betawebb

Snart lanserar vi vår nya webbplats. Vill du testa den redan nu? Sök kurser och evenemang på vår betawebb.

Tillbaka till Bild- och formkonst

Kroki - nybörjare

Kroki är roligt och lärorikt! Croquis är franska och betyder snabb skiss! Krokitecknandet görs efter levande modeller, med eller utan kläder och kan utövas i raskt tempo, spontant och skissartat, men också metodiskt på ett mera grundligt och tidskrävande sätt. Vi tillämpar dessa och andra tillvägagångssätt, vi tecknar i små och stora format och vi varvar mellan blyerts, kol och färgkritor.


Innehåll
Vi arbetar i kortare pass och tecknar levande modeller.

Upplägg
Kursen är lärarledd. Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 5 veckor.

Förkunskaper
Du bör kunna teckna sedan tidigare men du behöver inte ha kunskap om Kroki.

Kursledare
Simon Kolthoff, konstnär, som just nu är aktuell med utställningen Tempera på Stockolms konstsalong. Han har flera års erfarenhet och utbildning i bildskapande tekniker. Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för. Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Ta med passande ritblock - gärna storlek A3, pennor, ritkol, sudd.

Tips på vidareutveckling
Om du vill testa något utöver teckning Kroki så har Medborgarskolan också kurser i Teckning, Akrylmålning, Oljemålning och Akvarell. Även prova på kurser.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift

Anmälan

Vi erbjuder professionella utbildningar för professionella människor - nu utökar vi kursutbudet med Företagsutbildningar i hela Mälardalen. Läs mer om lediga tjänster och ansök idag!

Läs mer

Dela med dig av din kunskap, inspirera andra och utvecklas själv! Som kursledare på Medborgarskolan blir du en del av folkbildningen och får en unik möjlighet att dela med dig av ditt intresse och det du brinner för.

Läs mer och ansök här!

Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför är vi på Medborgarskolan i Mälardalen sedan hösten 2016, miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Läs mer om vårt Miljöarbete

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor