Kinesiska, termin 2, Intresseanmälan

Kina är ett outtömligt resmål som alltid kan erbjuda nya och spännande upplevelser. Passa på att lära dig det kinesiska språket och låt dig inspireras av landets fascinerande kultur och spännande historia!

Innehåll
I kursen bygger vi vidare på de kunskaper som du fått i nybörjarkursen. Vi arbetar med övningar i uttal, stavning, ordkunskap och grammatik. Du lär dig att steg för steg förvandla ord till begripliga meningar i kommunikativa sammanhang.

Upplägg
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 9 veckor.

Förkunskaper
Du har tidigare gått Medborgarskolans kurs i Kinesiska termin 1 eller har motsvarande kunskap. Du kan lite grann av språket, alfabetet, hälsningsfraser etc.

Kursledare
Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för. Håkan Skoglund är född i Sundsvall och har i större delen av sitt liv hållit på med pingis, både som spelare och ledare. Det var tack vare pingisen, som tog honom med på många resor, som han kom i kontakt med Kina och det kinesiska språket. Håkan har bott i Taiwan i nästan sju år, där han jobbade som lärare i engelska för barn. Där studerade han också kinesiska under fyra år på Cheng Gong-universitetet i Tainan.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Om du inte redan har litteratur köper du den själv på Bokus.com eller Adlibris, Kinesiska Språket i Mittens rike-Bok och CD. Ca 389 kr + 305 kr.
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt hos www.bokus.com samt hos Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Ange rabattkod medbo14 vid beställning hos Bokus, eller ta med din kallelse/faktura till Akademibokhandeln för att få tillgång till rabatten.

Bra att veta
Detta är en intresseanmälan. Kursen har för närvarande inget planerat startdatum, när tillräckligt många har anmält sig återkommer vi till dig med frågan om du vill vara med, tackar du ja, blir din anmälan bindande. Du får då en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Tillgång till micro och kylskåp finns. Vi har en kaffeautomat där du kan köpa kaffe eller choklad.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.
Om du närvarat vid minst 75% av kurstillfällena kan Medborgarskolan utfärda kursintyg mot en avgift om 75 kr.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Du har väl inte missat Medborgarskolans galleri?
Galleri Granen är en mötesplats för samtidskonsten i Sundsvall och drivs sedan starten 2009 av Medborgarskolan.

Följ Granen

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Stort grattis säger vi till Ann Kock som är utsedd till Årets Kursledare 2015 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook