Tillbaka till Övrig Musik

Gitarr, ungdom 10-15 år, termin 2

En gitarr är ett oerhört tacksamt instrument, med tre ackord kan du kompa tusentals sånger. Lär dig grunderna och njut av glädjen av att spela med andra.

Innehåll
För ungdomar mellan 10-15 år. Vi fortsätter med ackord, rytm och melodi. Du lär dig kompa visor och låtar efter ackord och gehör samt får en inblick i att spela efter noter. Vare sig du vill spela rock, visor eller klassiskt så är grunderna desamma.

Upplägg
Gruppundervisning
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 8 veckor.

Förkunskaper
Du bör ha spelat gitarr motsvarande en termin innan.

Kursledare
Benny Öberg har spelat gitarr i över 30 år och spelar med fördel publikt både country, rock och soul. Han är en omtyckt kursledare hos Medborgarskolan.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Boken Gitarristen 1 hittar du hos www.bokus.com

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt hos www.bokus.com samt hos Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Ange rabattkod medbo14 vid beställning hos Bokus, eller ta med din kallelse/faktura till Akademibokhandeln för att få tillgång till rabatten.

Tips på vidareutveckling
Efter den här kursen kan du fortsätta utvecklas som gitarrist genom att delta i Medborgarskolans fortsättningskurser i Gitarr.

Bra att veta
Ta med din egen gitarr.
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Du har väl inte missat Medborgarskolans galleri?
Galleri Granen är en mötesplats för samtidskonsten i Sundsvall och drivs sedan starten 2009 av Medborgarskolan.

Följ Granen

90-åriga Anna-Märta engagerar diskussionspigga pensionärer.

Läs vidare

Följ oss på Facebook..

Så får du uppdateringar om arrangemang och kurser där du bor!

Medborgarskolan på Facebook

Stort grattis säger vi till Ann Kock som är utsedd till Årets Kursledare 2015 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer