Tillbaka till Friskvård

Yoga-Mindfulness

  • Kom i bättre form
  • Förebygg ohälsa

Meditativa övningar som skapar balans i kroppens energisystem och som bl a reducerar stress, smärta och sömnproblem. Genom andningsövningar får du kontakt med ditt inre och sambandet mellan kropp och själ. Du blir medveten om nuet och din inre balans ger dig nya möjligheter till ett mer harmoniskt liv.

INNEHÅLL
Yoga-mindfulness grundar sig på sanatanayoga, den ursprungliga yogan, som syftar till att stilla och bemästra sinnet. Fokus här är alltså inte att träna kroppen utan sinnet. Viktiga komponenter är att träna närvaro, uppmärksamhet och att lyssna på kroppen. Vi arbetar med ett par olika tekniker, andningsövningar, meditationsövningar och enkla, långsamma rörelser där vi tränar oss att vara närvarande i nuet. Övningarnas syfte är att minska stress och ge oss ett ökat välbefinnande och ökad kreativitet.

UPPLÄGG
Första kurstillfällena är väldigt lugna, vartefter blir det fler ställningar, allt efter egen förmåga.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Även du som tränat tidigare är välkommen. Rörelserna anpassas individuellt så man måste absolut inte vara rörlig. Alla övningar kan individanpassas så att även du med olika typer av rörelseinskränkningar och smärtsyndrom kan delta.

KURSLEDARE
Helen var med om en bilolycka 1995 som förändrade hennes liv. För att klara av att leva med smärta började hon prova olika metoder. Meditation har hon praktiserat regelbundet sedan dess och yoga började hon med några år senare. Hon är yoga-mindfulnessinstruktör utbildad hos Growth Health & Care, internationellt diplomerad kundaliniyogalärare sedan 2008 och 2011 utbildade hon sig till holistisk yogalärare.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Mjuk ledig klädsel och barfota rekommenderas. Medtag en fast kudde att sitta på, filt och yogamatta/liggunderlag. Vi rekommenderar boken Yoga-Mindfulness 12 lektioner steg för steg av Bikash Acharya och den kan köpas på bl a www.bokus.com.

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Friskvårdsbidrag eller friskvårdskuponger/-checkar från Min Friskvård eller ActiWay kan användas på denna kurs.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0521-682 40

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Läs höstens nummer on-line eller beställ ditt eget exemplar kostnadsfritt!

Höst 2016