Japanska nybörjare Distans

Japan har länge fascinerat många och idag är intresset stort för landet, kulturen och språket. Oavsett om det är sushi, samurajer eller anime, jobb eller en planerad semester som lockar så är det oerhört värdefullt, och kul, att kunna språket.

INNEHÅLL OCH MÅL
På den här nybörjarkursen lägger vi fokus på ordförråd, konversation och grundläggande grammatik, med en övergripande genomgång av de skriftliga språken hiragana, katakana och kanji. För att få ut mest av kurslitteraturen rekommenderas att man under kursens gång lär sig att läsa hiragana, vilket ni kommer att få övningspapper på under första kurstillfället via mail.

UPPLÄGG
Vi kopplar upp oss en gång i veckan och träffs i vårt cyberklassrum samtidigt. Du får hjälp att komma igång med allt praktiskt inför kursen.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

KURSMATERIAL
Vi använder oss av boken Genki 1. Den finns att köpa till ett förmånligt pris på www.sfbok.se. ISBN: 978-4-7890-1440-3. Det är en mycket omfattande och grundlig bok och även efter avslutad kurs kommer du som kursdeltagare att ha behållning av den. Beställ den i god tid innan kursstart. Boken är på engelska.

KURSLEDARE
Ingela började att studera japanska i två år vid Lunds Universitet för att därifrån ta sig till Tokyo 2008. Hon studerade ytterligare ett år förberedande japanska inför sina kommande tre år på modeinriktad yrkesutbildning.
Innan hon for hem klarade hon även Japanese Language Proficency test Level N1.

BRA ATT VETA
Utrustning krävs för att delta. Dator, internetuppkoppling, headset med mic samt webbkamera. Ange en mailadress vid anmälan. Ni kommer att få information om uppkoppling via mail och det kommer även att skickas kursmaterial via mail.

ÖVRIGT
Preliminärt startdatum - invänta alltid din kallelse till kursen
Ring oss - 0910-71 31 30 för mer information
Kom ihåg att läsa avbokningsvillkoren om du avbokar din plats.

Anmälan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor