Kinesiska, nybörjare - Mandarin

Mandarinets dialekter täcker ett enormt område på närmare miljarden människor, vilket resulterar i avsevärda skillnaden i lokalt uttal, ordförråd och grammatik. Dessa varianter skiljer sig ofta lmycket mer än svenska dialekter. Standardkinesiska förespråkas mycket aktivt i Kina, Taiwan och Singapore som andraspråk.Här får man lära sig grundkunskapen av det standardkinesiska språket och de vardagliga uttryck och dialoger som anpassas till ett antal utvalda vardagssituationer.

INNEHÅLL
Kursen ger en grundkunskap till rikskinesiskans uttal, grammatik och tecken. Genom kursen ska deltagarna kunna tala, förstå och uttrycka sig de vanligaste kinesiska dialoger som används i vardagliga situationer.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs

UPPLÄGG
Att lära sig rikskinesiskans fonologiska struktur – transkriptionssystemet s.k. pinyin. Att lära sig grunden av kinesiskans grammatik: ordföljden, påståendesats, nekandesats och frågesats. Att lära sig de vanligaste dialoger.

KURSLEDARE
Kursledaren är född och uppvuxen i Kina. Hon utbildade sig som elektronikingenjör i sitt hemland och tog högskoleexamen i kinesiska vid Göteborgs universitet. Hon har arbetat som studieledare och undervisat i kinesiska i fler år.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Boken som används heter Lai Ba - Kinesiska grundbok. Den går bl a att beställa via bokus.com eller adlibris.se.

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

035-10 02 20

Lokalkontor i Region Väst

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Se Måns Möllers varma föreläsning i höst!

Läs mer & boka biljett

Anmäl dig till Tonys Irvings dansklass och/eller föreläsning!

Läs mer & anmäl dig