Tillbaka till Thailändska

Thailändska fortsättning 2

Thailand är ett populärt resmål för våra resor. Många bestämmer sig för att tillbringa större delen av året i Thailand, skaffar arbete och bostad! Vare sig du besöker landet som charterturist eller bosätter dig där är det bra att ha lite språkkunskaper med i bagaget! Sawàtdii!

Viktigt! Läs nedan gällande Kursmaterial.

KURSINNEHÅLL
Vi arbetar med dialoger, scener och händelseförlopp som avspeglas i situationer som du, med största sannolikhet, kommer i kontakt med i vardagslivet. Dialogerna, uttrycken och orden är valda så att det exakt anges hur det verkligen uttrycks i Thailand. Detta för att du skall kunna delta i samtal med thaitalande samt kunna hänga med i vad som händer kring dig när du är bland thaitalande även om du själv inte aktivt deltar i samtalet.
Vi fokuserar på meningsbyggnad och ordföljd i olika satser för att du själv kan bilda egna meningar och att ord som du har lärt dig på kursen kommer till nytta produktivt.
Dialoger och texter för konversationsövningar handlar om
att presentera sig
att berätta vad du gör i vardagslivet
att muntligt återge en skriven text om någons tillvaro
att ta reda på och ge information om hur man tar sig till arbetet eller skolan
att kunna tala om vad du tycker om
räkneord
samt rollspel för att handla olika varor

KURSLEDARE
Alexandra är född och uppvuxen i staden Chantaburi i Thailand och arbetar som språklärare på heltid.

KURSMATERIAL
Vi använder Thai Lärobok för nybörjare isbn-nr: 978-91-7434-482-0 samt medföljande CD-skiva, har du ej denna bok och cd-skiva notera detta vid anmälan så beställer vi hem en til dig, kostnad 350 kr tillkommer på fakturan som materialkostnad.

FÖRKUNSKAPER
Du bör ha gått en nybörjarkurs.

BRA ATT VETA
Kaffe ingår!
Startdatum är preliminärt, invänta alltid kallelse från oss!
Medborgarskolan har inga förhyrda p-platser vid lokalen, parkerar man på de som finns riskerar man böter, även kvällstid.

Anmälan

Rockband, bokcirkel eller syjunta? Är ni några personer som brukar träffas regelbundet för att lära er mer inom något ämne?

Starta egen cirkel

Medborgarskolan är indelat i åtta regioner. Varje region har ett regionkontor och ett antal lokalkontor. Medborgarskolans förbundskansli ligger i Uppsala.

Kontakta lokalkontor

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund. Vi förbättrar människors liv genom ny kunskap.

Läs mer om Medborgarskolan