Tillbaka till Redovisning och beskattning

Bokföring, grundkurs

  • Erfarna och engagerade kursledare
  • Kurser över hela landet
  • Höga kvalitetskrav

Att driva och utveckla företag effektivt och lönsamt kräver bl a en gedigen grundutbildning i bokföring.Denna kurs bygger på bokföringens grunder från vanlig verifikation till utvidgat reskontrahantering. Under kursens gång lär du dig den dubbla bokföringens principer; vi tittar bl a på bokföringslagen, kontoplaner, kontosystemets uppbyggnad och funktioner samt olika redovisningsprinciper. Vi diskuterar även speciella bokföringsproblem som t ex löner, moms, periodiseringar, avskrivningar och varulager.
 
INNEHÅLL
Det här är en grundkurs i manuell bokföring. Vi går igenom den dubbla bokföringens principer, kontosystemets uppbyggnad och funktion. Vidare får du lära dig att praktiskt sköta den löpande bokföringen liksom redovisning av moms, skatter och arbetsgivaravgifter. Inga förkunskapskrav. Kursen ger dig kunskaperna för att klara av den löpande bokföringen i ett mindre företag.
 
FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.
 
KURSLEDARE
Mogens Kehler - Egen företagare / redovisningskonsult / företagsutvecklare. Har jobbat många år med ekonomiska rutiner hos många olika företag; stora som små. Har även varit lärare (med inriktning på ett företags alla administrativa uppgifter) i samband med ett mycket stort antal utbildningar och projekt. Från små enkla grundutbildningar till arbetsmarknadsprojekt samt KY.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften. Boken som används heter "Bokföring från början" faktabok, samt lösningar till denna. Det är alltså 2 böcker, vilka finns att köpa på nätet, t ex via bokus.com.
Observera, i stort sett varje år kommer en ny upplaga med senaste uppdateringar.

BRA ATT VETA

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Kontakta oss för mer information.

Anmälan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

035-10 02 20

Lokalkontor i Region Väst

Anmäl dig till Tonys Irvings dansklass och/eller föreläsning!

Läs mer & anmäl dig

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifr��n dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning