Tillbaka till Fotografi och film

Fotografering för seniorer (A.S.)

  • Lär dig god komposition
  • Utveckla din känsla för färg

Fotografera rätt, roligt och lätt med din digitalkamera. Speciellt anpassad kurs för dig som är senior och som kommit en bit in i livet. Lär dig ännu mer i ett lite lägre tempo oftast på dagtid. Med stor sammanhållning i gruppen växer kunskapen fram.

Vi lär oss grundläggande kamerateknik. Du får en snabbgenomgång / repetition av kamerans funktioner så att du klarar att ta bilder mer än bara i autoläget. Vi provar på att ta bilder med föremål i olika ljusförhållanden, sol / skugga, inomhus, föremål i rörelse, djur / människor etc.

OBS Medtag kameran, usb-kabel och ev. instruktionsbok.

INNEHÅLL / UPPLÄGG
Vi träffas på Medborgarskolan och går igenom kursens upplägg som kommer att innehålla provsmakning av det viktigaste i konsten att fotografera.
Vi går igenom grundreglerna i fototeknik och diskuterar varför en del bilder blir bättre än andra.
Vid fint väder går vi på fotosafari i Ystad och fotograferar olika objekt och i olika miljöer.
Tillbaka på Medborgarskolan laddar vi över bilderna i datorn. Vi tittar, analyserar och förbättrar bilderna med de program och redskap som finns i datorn.
Vi pratar också lite om megapixlar, upplösning och olika filformat m.m.

FÖRKUNSKAPER
Kursen passar bäst för dig som är nybörjare eller har fotograferat en del men känner att du behöver mer kunskap.
Du har en digitalkamera som du oftast använder i autoläget. Det spelar ingen roll om del är en system- eller kompaktkamera.

KURSLEDARE
Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

MATERIAL
Din instruktionsbok till kameran är värdefullt stöd som komihåg. Ta med den till första kurstillfället.

SENIORKURS
Seniorkurser riktar sig till alla som uppnått livets tredje ålder - de mogna åren. Lär dig ännu mer i ett lite lägre tempo på dagtid. Intellektuell stimulans och samvaro med likasinnade och jämnåriga skänker glädje och en ung inställning till tillvaron.

BRA ATT VETA
Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

ÖVRIGT
Eventuell rabattorsak anges vid anmälan. Intyg krävs.
Kursavgiften går att dela upp på två eller tre månader utan extra kostnad.

RABATT HOS BOKUS
Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur. Ange medbo14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information.

Anmälan

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare