Tillbaka till Matlagningskurser

Libanesiska köket

Meza, har du hört talas om det orientaliska bordet? Den underbart doftande huvudrätten? Den fantastiskt fina desserten? Nu får du chansen att vara en av kockarna under vår orientaliska matlagningskurs och även kunna ta med orienten hem till dig. Lär dig laga underbart god libanesisk mat med influenser från Medelhavet och Orienten.

INNEHÅLL
Vi tar med oss hjärtat av den orientaliska kulturen och själen från mellanöstern och kroppen som är vårt kök och gör om det till Libanons medelpunkt. Kursen innehåller libanesisk matkultur. Meza som är den libanesiska motsvarigheten till smörgåsbord och är små rätter som kan serveras som en förrätt eller som huvudmåltid, kallt eller varmt. Målet är naturligtvis att ni ska kunna experimenterar och tillaga libanesisk mat och olika Mezarätter i era egna kök med dom ingredienser, kryddor och recept ni lärt er från kursen.

UPPLÄGG
Deltagarna arbetar i grupper och lagar tillsammans en buffé av olika rätter, allt från enklare Mezarätter till mer avanderade desserter. Därefter avnjuter vi måltiden tillsammans med övriga kursdeltagare

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

KURSLEDARE
Elie är född i Libanon och har lång erfarenhet av matlagning. Han har arbetat det senaste året som utbildare och har över 20 års livserfarenhet av det libanesiska köket och den orientaliska kulturen. I köket trivs han bäst, speciellt när han får kombinera lärande med god mat och bra dryck! Med stort intresse för matlagning och nya experiment i köket har han lärt sig den hemliga ingrediensen till god mat. Den tänkte han nu dela med sig utav under kursen.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt möjlighet att delta i vårt interna utbildningsprogram.

KURSMATERIAL
Kostnad för mat tillkommer, ca 150-200 kr/person, som betalas till kursledaren. Ta med förkläde, diskhandduk och burkar/matlådor om det blir mat över.

BRA ATT VETA
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum ca en vecka före kursstart.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på www.bokus.com.

Vill du delbetala kursen? Kontakta ditt lokalkontor för mer information.

Anmälan

  • Kurslokal: Medborgarskolan Trollhättan, Storgatan 21, TROLLHÄTTAN (Karta)
  • Ledare: Elie Nakhoul
  • Start: den 23 oktober 2016
  • Dag och tid: Söndag 10:00-15:00
  • Kurstimmar: 6
  • Tillfällen: 1
  • Kursnummer: 62454
  • Pris: 495 kr

Köpvillkor

Medborgarskolan Trollhättan TROLLHÄTTAN

Storgatan 21, 46130 TROLLHÄTTAN
Telefon: 0520-301 20

Medborgarskolan Fyrbodal
Storgatan 19
46130 TROLLHÄTTAN

0520-301 20
trollhattan@medborgarskolan.se

Kontakta Medborgarskolan Trollhättan

Det går ofta bra att hoppa på i efterhand - ring oss!

0520-301 20

Lokalkontor i Region Väst

Se Måns Möllers varma föreläsning i höst!

Läs mer & boka biljett

Vi hjälper dig att knyta nya kontakter med arbetsgivare, hitta dolda jobb och vässa ditt jobbsök — utifrån dina behov. Tillsammans når vi längre.

Stöd och matchning

Anmäl dig till Tonys Irvings dansklass och/eller föreläsning!

Läs mer & anmäl dig