Tillbaka till Samhälls- och beteendevetenskap

Mervetarna intresseanmälan Arvika inför hösten

Vill du vidga vyerna och träffa andra som precis som du är intresserade och vill diskutera och utbyta kunskap och erfarenheter kring många olika ämnen? Då är Mervetarna något för dig! I våra mervetargrupper diskuteras allt från konst, litteratur och religion till sådant som är aktuellt för dagen och som deltagarna gemensamt är intresserade av att lära sig mer om. Anmäl gärna ditt intresse så kontaktar vi dig med information!

Innehåll
Mervetarna är Medborgarskolans eget koncept med diskussionsgrupper som går under benämningen mervetargrupper. Så fort vi har intresserade deltagare startar vi diskussionsgrupper som träffas och pratar och utbyter erfarenheter kring alla möjliga ämnen.

Upplägg
Anmäl dig så får du veta mer om vad Mervetarna är för något, hur det fungerar att vara med i en grupp och hjälp att komma igång. Vi startar nya grupper löpande!

Förkunskaper
Inga speciella förkunskaper krävs för att bli en mervetare. Alla i gruppen delar med sig av sina kunskaper, erfarenheter och idéer.

Kursmaterial
Det finns närmare 300 specialskrivna mervetarhäften inom många olika områden att välja på; historia, konst, litteratur och geografi bland annat. Varje häfte innehåller, förutom en faktadel, också diskussionsfrågor, samt förslag på fördjupning. Gruppen väljer tillsammans häften och ämnen att fördjupa sig i och om man vill läsa mycket om ett område eller kanske något nytt varje gång. Häftena kan också fungera som inspiration till att söka reda på annat material från andra källor.

Vi reserverar oss för prisändringar.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du 5 % rabatt på www.bokus.com. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta ditt lokalkontor för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Vi har många spännande föreläsningar på området kultur och samhälle! Både vackra reseskildringar och högaktuella föredrag om hur du bäst förbereder dig om krisen inträffar i samhället.

Bra att veta
Det kostar 240 kr per termin att vara med i en mervetargrupp och gruppen träffas vanligen mellan sju och tio gånger per termin. Gruppen kommer tillsammans överens om en veckodag och tid som passar för att träffas.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl” i rutan högst upp till höger!

Anmälan

Söker du replokal?

Har du ett band men ingenstans att repa? På Medborgarskolan har vi replokaler och musikhus runt om i landet. Lokalerna är öppna för alla åldrar och här spelar du musiken du själv vill. Vissa av lokalerna är komplett utrustade, perfekt för dig som som precis börjat med musiken. Vi har lokaler i Karlstad, Säffle och Örebro.

Inom Medborgarskolans bandverksamhet finns idag hundratals musiker, unga som gamla, från hårdrock till folkmusik. Banden får bland annat hjälp med lokaler, utbildningar, material och coachning.

Kontakta Eva Olsson, 076-317 81 92, eva.olsson@medborgarskolan.se

Söker du nytt jobb? Se våra lediga tjänster.

Se aktuella lediga jobb på Medborgarskolan

Dela med dig av ditt intresse och utvecklas tillsammans med andra.

Så kan du bli kursledare