Tillbaka till Husdjursskötsel

Skaffa valp, endagskurs inkl fika och lunch, intresseanmälan

Inför att "skaffa hund":
Detta är en intresseanmälan, vi återkommer med startdatum när vi fått in minst 5 deltagare.

Ett perfekt tillfälle för dig/er som planerar att skaffa valp. Vid tre kurstillfällen kommer vi att träffas och prata om ”bra saker att tänka på” när man funderar på att bli med valp eller när man precis har fått hem sin nya familjemedlem.

Innehåll
1. Val av uppfödare och vad man bör tänka på vid köpet.

2. Försäkring av valpen.

3. Lagar och regler som gäller dig som hundägare.

4. Den fysiska och psykiska utvecklingen av valpen och vad som kan vara bra att veta som nybliven valpägare.

5. Den allra första, underbara och intensiva tiden med en valp i hemmet.

6. Många tips, idéer och tankar om praktiska detaljer som valpägare kan träffa på och undra över, bland annat om rumsrenhet, relationen till valpen, miljöträning, rutiner i vardagen, den viktiga leken och mycket, mycket mer

7. Lite allmänt om valpens kropp och knopp.

8. Valpen och senare den vuxna hundens utfodring.

9. Fritt fram för egna funderingar kring valpköpet.


Här kommer att stötas och blötas massor av funderingar som kan dyka upp i samband med att man funderar på eller har beslutat sig för att skaffa en fyrbent bästa vän. Varmt välkommen att anmäla dig till ”Skaffa valp-kurs” på Gårdsbacken.

Upplägg
Vi träffas under en dag, lördag eller söndag (meddelas senare) mellan kl 9.15 och 17.00. Lunch och fika ingår i priset.

Kursen hålls på Gårdsbacken, Västergundsjö 127, 891 92 Örnsköldsvik, ca 2 mil från Örnsköldsvik, i lantlig miljö bland höns & tuppar, gäss, vaktlar och andra djur.

Förkunskaper
Inga

Kursledare
Paula LUndberg Westman

Bra att veta
Gå gärna in och läs om Gårdsbacken på följande länk:
http://gardsbacken.blogspot.se

Vägbeskrivning:
Gårdsbacken ligger i Västergundsjö, som ligger drygt två mil ifrån stan efter 352:an. Om man tar av E4:an vid "höghusen", mot Björna och nollställer trippmätaren så är det 21 km till avtagsvägen till byn. Kommer man från stanhållet så svänger man höger från Björmavägen ner mot byn. Man kör några hundra meter efter byvägen, passerar först en liten röd stuga på vänster sida, försätter rakt fram nerför backen, ta INTE av första avtagsvägen till höger.

När träden tar slut på höger sida och åkern öppnar upp så ser ni vår gårdsskylt, Gårdsbacken. Där tar ni av till höger, följer vår lilla väg och kommer fram till gården. Alltså, ANDRA avtagsvägen till höger sedan man svängt in på byvägen. Välkomna!

Vi skickar kallelse/inbetalningskort inför kursstart.

Vi kan inte garantera plats förrän vi vet att kursen verkligen kommer igång. Invänta alltid din kallelse till kursen eller följ den här på webben där vi hela tiden uppdaterar med nya startdatum om en kurs blir framflyttad i tid! Har du läst våra köpevillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller fråga oss!

Anmälan

Katharina Lindahl Gray
Kursledare i Örnskoldsvik.

Jag jobbar som dipl. hälsocoach och cert. massageterapeut och håller kurser i massage, dans, yoga och holistisk hälsa.

Att hålla kurser och föreläsningar om hälsa är min passion. Jag älskar att se människor utvecklas och bli mer medveten om sin kropp och själ och ser möjligheter i stället för svårigheter. Du kan må bättre än du tror!

Kurser inom Kropp och själ...

Jessica Gard Timmerfors
Kursledare i Örnskoldsvik.

Jessica är Medborgarskolan i Örnsköldsviks ledare inom babysim, miniplask och minisim.

Kurserna bedrivs i Paradisbadets rehab-bassäng på Lasarettsgatan 15 i Örnsköldsvik. Dessa kurser är väldigt populära bland både barnen och de vuxna. Inga förkunskaper krävs till någon av dessa kurser! Båda föräldrarna får vara med i vattnet (förutom på simskolan).

Välkommen ni också till att plaska med oss!

Kurser inom Kropp och själ...

Amplified

För bandet!

På Amplifieds musikhus i Övik repar ni som band gratis. Vi hjälper er att utvecklas genom att bl.a erbjuda er spelningar och studiotid.

Läs vidare..

Stort grattis säger vi till Christer Lidén som är utsedd till Årets Kursledare 2016 av Medborgarskolan Region Mitt!

Läs mer