Tillbaka till Skrivarcirkel

Bokbytarträff

Älskar du att läsa en god bok?
Har du för många böcker men vill ändå ha fler?
Lösningen är att du kommer till oss på bytardagarna och får tips, diskuterar författare och innehåll och byter böcker med andra.

INNEHÅLL OCH MÅL
Träffarna vänder sig till dig som vill byta böcker med likasinnade. Vi har trevligt och stimulerar varandra till att läsa böcker och berättelser. Du kan själv välja om du vill byta en eller flera böcker, dock max 5 st åt gången. Det är helt kostnadsfritt att deltaga.

Upplägg.
6 sammankomster, varannan vecka, 2 timmar/gång, med ev. kaffepaus.

FÖRKUNSKAPER
Inga.

OM KURSLEDAREN
Alla våra ledare har adekvat ämneskunskap och gedigen erfarenhet av data- och vuxenutbildning. De har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning, eller motsvarande.
Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

KURSMATERIAL
-

SENIORKURS
Seniorkurser riktar sig till alla som uppnått livets tredje ålder - de mogna åren. Lär dig ännu mer i ett lite lägre tempo på dagtid. Intellektuell stimulans och samvaro med likasinnade och jämnåriga skänker glädje och en ung inställning till tillvaron.

”För dig som kommit en bit in i livet. Lär dig ännu mer i ett lite lägre tempo oftast på dagtid. Med stor sammanhållning i gruppen växer kunskapen fram”.

BRA ATT VETA
Folkbildning skapar vi tillsammans i gruppen och den drivs framåt genom kunskapsutbyte. Det kan vara stort och smått, lokalt och globalt eller fysiskt och distans - det är upp till dig och din grupp. Vi på studieförbundet Medborgarskolan ger dig möjlighet att lära, utvecklas och byta erfarenheter och tankar. Du som individ påverkar studiecirkelns upplägg och innehåll genom ett demokratiskt inflytande.

ÖVRIGT
Avvakta kallelse.

Anmälan

Flexibel kursstart

Missade du kursstarten? Du kan börja i språkkursen efter att en kursen har börjat. Du betalar för resterande gånger. Se under respektive språk eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Enskild undervisning i språk finns på Medborgarskolan

Individuell undervisning

Behöver du konversationsträning, läxhjälp eller extra finslipning inför en resa eller konferens? Tillsammans med ledaren bestämmer ni när ni ska träffas och vilka mål du har.
Ange vilket språk du är intresserad av när du anmäler dig.

Använd dig av Europarådets nivåskala och språktest innan du anmäler dig till en kurs. Nivåskalan är indelad i sex steg.

 

 

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.