Tillbaka till Engelska

Engelska, Lättsam konv./rep. /55+

  • Vår tids internationella språk
  • Enligt vissa beräkningar talar över en miljard människor engelska

England är landet som får oss att tänka på tédrickande och fotboll, pubar och popband, trädgårdar, komiker, design och mycket mer. Det är ett land av kontraster, där storstäder samsas med små pittoreska byar och lantliga slott där tiden verkar stått stilla.

INNEHÅLL OCH MÅL
Målet med kursen är att du lär dig och övar det praktiska vardagsspråket. Vi fokuserar på ordförrådet och på att tala och lära oss använda språket otvunget och varierat under olika situationer. Du kommer också att lära dig om landet och dess kultur!

På den här språknivån tränar du på att kunna förstå enkla meningar, ställa och besvara enkla frågor. Du kommer att öva in enkla fraser för att beskriva var du bor och människor du känner.

UPPLÄGG
Kursen ger dig bra baskunskaper i uttal, grammatik och ordförråd. Stor vikt läggs vid förmågan att kommunicera. Enkla dialoger, parövningar, bildövningar, uttalsövningar och rollspel är frekventa inslag i kursen.

FÖRKUNSKAPER
Du bör ha läst språket tre-fyra terminer på nybörjarnivå eller ha tillägnat dig språket på annat sätt. Är du osäker på din nivå? Gör gärna vårt språktest här
http://www.medborgarskolan.se/amnesomraden/sprak-och-resa/

KURSMATERIAL
Kostnaden för ev. material/kurslitteratur ingår inte i kursavgiften. Du får information om vilket kursmaterial som ska användas antingen på din kallelse eller vid första kurstillfället.

KURSLEDARE
Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

BRA ATT VETA
Kom ihåg att 1 studietimme = 45 minuter
Du även hoppa in i denna kurs efter startdatum passerat och då betala för de gånger du går, förutsatt att du har rätt förkunskaper

Har du läst våra köpevillkor? Ta reda på viktig information innan du anmäler dig eller fråga oss!

Rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln. Ta chansen och få rabatt på bland annat kurslitteratur.
Ange medbo14 som "Kampanjkod" och få 5% rabatt på www.bokus.com.
Du får 20% rabatt hos Akademibokhandeln när du visar din faktura; gäller böcker, papper-, och kontorsvaror.
På www.medborgarskolan.se/bokusrabatt finns detaljerad information.

Anmälan

Använd dig av Europarådets nivåskala och språktest innan du anmäler dig till en kurs. Nivåskalan är indelad i sex steg.

 

 

Flexibel kursstart

Missade du kursstarten? Du kan börja i språkkursen efter att en kursen har börjat. Du betalar för resterande gånger. Se under respektive språk eller kontakta oss så hjälper vi dig!

Enskild undervisning i språk finns på Medborgarskolan

Individuell undervisning

Behöver du konversationsträning, läxhjälp eller extra finslipning inför en resa eller konferens? Tillsammans med ledaren bestämmer ni när ni ska träffas och vilka mål du har.
Ange vilket språk du är intresserad av när du anmäler dig.

Som student får du 20 % rabatt på alla kurser om du har student-
kort för universitet eller högskola.