Tillbaka till Skrivarcirkel

Översättare, grundkurs online, löpande starter

Löpande starter, du kan anmäla dig och starta när du vill!

Är du intresserad av språk, text och kultur? Undrar du hur översättningar blir till eller vilka kunskaper som krävs för att göra en översättning? Är du kanske rent av sugen på att själv prova på att översätta någonting, eller på att testa Medborgarskolans diplomutbildning i översättning? Då kan den här kursen vara ett sätt att glänta på dörren till teorin bakom översättarens värld och verklighet.

Innehåll

Under kursen får du lära dig om olika typer av översättningar och tillvägagångssätt när man översätter, titta närmare på översättningsproblem och hur de kan lösas, lära dig om terminologi och fackspråk samt fördjupa dig i olika slags texttyper. Varje kursavsnitt avslutas med ett antal uppgifter där du får möjligheten att testa dina kunskaper.

Upplägg

Kursen omfattar fem avsnitt och du har 6 veckor på dig att genomföra kursen. Du kan jobba med kursen var du än befinner dig - via din mobil, din surfplatta eller din dator. I forumet i det virtuella klassrummet kan du när som helst kontakta din kursledare och dina kurskamrater och ställa frågor eller starta en diskussion.

Förkunskaper

Kursen kräver inga förkunskaper.

Kursmaterial

Allt kursmaterial tillhandahålls i kursens virtuella klassrum i form av text, bild, videoklipp, nedladdningsbara dokument och bildspel.

Kursledare

Klara Lindell arbetar sedan några år tillbaka som undertextare för tv och litterär översättare från engelska till svenska. Hon har en examen i engelska och en i översättningsvetenskap från Tolk- och översätttarinstitutet.

Utvecklingsmöjligheter

Om onlinekursen i översättning ger dig mersmak kan du fortsätta med både Medborgarskolans diplomutbildning i översättning och därefter med fortsättningskursen. Både dessa kurser ges emellertid enbart i Stockholm.

Bra att veta

Rabatt hos Bokus
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 5% rabatt på www.bokus.com.

Anmälan